Σειρά επαφών και συσκέψεων είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επέστρεψε από το Πόρτο Ρίκο, όπου προήδρευσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, το γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Πέτρο Ευθυμίου και Χρήστο Πρωτόπαπα. Θέμα αυτών των συναντήσεων ήταν η εικόνα που παρουσίασε η ΚΟ του Κινήματος, με την καταψήφιση του άρθρου του πολυνομοσχεδίου για τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση η συνοχή της ΚΟ και πολύ περισσότερο να διακυβεύεται το έργο της κυβέρνησης.

Εν συνεχεία, ο κ. Παπανδρέου είχε σύσκεψη με θέμα την πρόοδο των διαδικασιών για το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Λένε δεν διάβασαν, δεν ήξεραν, δεν έκαναν και πρότειναν πριν το μνημόνιο να μπούμε στο ΔΝΤ. Γιατί τα γνώριζαν όλα, τα πάντα ήξεραν. Αν βγουν τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου του Μαΐου, δεν ξέρω πού θα πρέπει να κρυφτούν ορισμένοι για να σιωπήσουν», δήλωσε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος, όπως είπε, επιμένει στην υποψηφιότητά του «μέχρι τέλους».

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου φέρεται σφόδρα ενοχλημένος από τη στάση και τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δήλωσε στο περιοδικό Crash πως η κυβέρνηση Παπανδρέου παραιτήθηκε, επειδή «αποτύχαμε. Δηλαδή φτάσαμε σε αδιέξοδο. Και φτάσαμε σε αδιέξοδο, διότι φορτωθήκαμε ένα τεράστιο έργο, το οποίο δεν μπορέσαμε να φέρουμε σε πέρας μόνοι μας. Ήταν υπεράνω των δυνατοτήτων μας. Αποτύχαμε και παραιτηθήκαμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook