Σε κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων τριών μεγάλων επιχειρήσεων που χρωστούν από 450-120 χιλ. ευρώ ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Δήμος Μαλεβιζίου εάν δεν ανταποκριθούν άμεσα στην τακτοποίηση των οικονομικών τους εκκρεμοτήτων.

Μέσα στις επόμενες μέρες μάλιστα πρόκειται να τους αποσταλεί και σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο με το οποίο θα ενημερώνονται για την πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί από το δήμο, να προχωρήσουν οι κατασχέσεις σε όλους τους μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι δεν εξοφλούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Στο μεταξύ η νομική υπηρεσία του δήμου, έχει ήδη πάρει εντολή και ετοιμάζει την όλη διαδικασία της κατάσχεσης-ελέγχοντας σχολαστικά τα περιουσιακά στοιχεία της κάθε εταιρείας στο Υποθηκοφυλακείο- που θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την εκπνοή της προθεσμίας που έχει δοθεί από το δήμο για την τακτοποίηση της οφειλής, χωρίς καμία αναβολή.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Μανόλη Σαμόλη εάν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών «γυρίσουν για άλλη μια φορά την πλάτη» στο κάλεσμα του δήμου για να εξοφλήσουν τα χρέη τους, είμαστε αναγκασμένοι ως οικονομική υπηρεσία να προχωρήσουμε σε πιο δυναμικά μέτρα προχωρώντας σε κατασχέσεις.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ουσιαστικά ο Δήμος Μαλεβιζίου εξωθείται σε αυτή την επιλογή αφού υπάρχει ένα τόσο ασφυκτικό πλαίσιο, με τον «Καλλικράτη» αλλά και από την τρόικα, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους δήμους να μην εισπράξουν τις οφειλές τους.

«Εάν δεν εισπράξουμε είμαστε έκθετοι νομικά και οικονομικά απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο, τονίζει καθώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι όχι μόνο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, αλλά θα μας καταλογιστούν και προσωπικά οι όποιες οφειλές δεν πληρωθούν. Πρόκειται για μια στενάχωρη κατάσταση που δεν μας αφήνει περιθώρια να διαχειριστούμε πιο ευέλικτα το θέμα των οικονομικών εκκρεμοτήτων που έχουν συσσωρευτεί στο δήμο» τονίζει ο κ.Σαμόλης.

Τα χρέη

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας, το σύνολο των οφειλών του δήμου προσεγγίζει τα 4 εκ. ευρώ, από τα οποία ένα ποσό της τάξεως των 3 εκ ευρώ αφορά σε παλιές απλήρωτες οικονομικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να ξεκαθαριστούν.

Τα χρέη αυτά δημιουργήθηκαν από απλήρωτα τέλη κυρίως παρεπιδημούντων, ύδρευσης, άρδευσης… που για χρόνια δεν έχουν τακτοποιηθεί.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία με εξαίρεση ένα μικρό αριθμό μεγαλοοφειλετών, η πλειονότητα των δημοτών χρωστά στο δήμο ποσά της τάξεως των 20 χιλ ευρώ και κάτω…Ο κ. Σαμόλης σημειώνει ότι ειδικά για τους μεγαλοοφειλέτες των οποίων τα χρηματικά ποσά που παραμένουν απλήρωτα, ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι αποφασισμένος να δείξει αποφασιστικότητα στην είσπραξη τους, διότι σε αντίθεση περίπτωση εκτός των άλλων, καταργείται κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας, που θα πρέπει να εφαρμόζεται απέναντι σε όλους τους δημότες…

εφημ. Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook