Πραγματοποιώντας ακόμη μια μεστή εμφάνιση και παίζοντας έξυπνα ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει μια υπερπολύτιμη νίκη ,με 1-0 το Σάββατο το απόγευμα στο «Γεντί Κουλέ» πιάνοντας την Ακριτική ομάδα στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Κόντρα στα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον ΟΦΗ η ομάδα της Κρήτης δικαιούται πλέον με τους 29 βαθμούς που έχει σε 19 παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα να κάνει όνειρα Ευρώπης αφού ο στόχος της παραμονής μετά και την σημερινή νίκη έχει επιτευχθεί.

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΟΦΗ μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο εικοσάλεπτο και δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία της Ξάνθη σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είχαν δύο καλά σουτ στο 19΄ και στο 20΄με τον Μαρσελίνιο.

Μετά το 25΄ ο ΟΦΗ ισορρόπησε το παιχνίδι ο Κάλαϊτζιτς προειδοποιήσε στο 35΄ με το σουτ που έκανε και ο Καμπάνταης στο 37΄ έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Ο Παπουλής έκανε μια υπέροχη προσπάθεια από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή έβγαλε την παράλληλα σέντρα έδιωξαν λάθος οι παίκτες της Ξάνθης, η μπάλα πήγε στον Καμπάνταη που με δυνατό σουτ από απόσταση βολής άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλά το δεύτερο ημίχρονο και πιέζοντας στην μεσαία γραμμή δεν άφηνε χώρους στους παίκτες της Ξάνθης. Μάλιστα έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 60΄ σε πλασέ του Ζόρντι Λόπεθ να κάνει το 2-0

Στη συνέχεια του αγώνα η Ξάνθη πίεσε για την ισοφάριση και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 68΄ όταν το σουτ του Εντιμάρ έξω από την περιοχή σταμάτησε στην συμβολή των δοκών του Βεζυρίδη ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμη μια καλή ευκαιρία για το 1-1 στο 92΄της αναμέτρησης με το σουτ του Μαρκόφσκι να βγαίνει μόλις άουτ.

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Ταυλαρίδης, Μάντζιος (6\’ Καμπάνταης), Βάντο, Κάλαϊτζιτς (77\’ Μποντόρ), Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς, Ζόρντι Λόπεθ.

Ξάνθη (Μ. Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Φλίσκας, Πόϊ (60\’ Σουάνης), Ντάνι (72\’ Νταρμπιόν), Βλαχοδήμος (77\’ Καζάκης), Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook