Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς, τραυματισμούς μπροστά στα μάτια τριών ανήλικων παιδιών τα οποία ουσιαστικά δράστης χρησιμοποιούσε ως «ασπίδα» εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στο 6ο χιλιόμετρο της ΕΟ Ηρακλείου Μοιρών.

Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν ύποπτο που παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες , να παραλαμβάνει ναρκωτικά από καβάτσα και του έκλεισαν το δρόμο προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν.

Ο οδηγός του ΙΧ όμως ανέπτυξε ταχύτητα, εμβόλισε το περιπολικό και δυο ακόμη οχήματα προσπαθώντας να διαφύγει, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τα παιδιά του που ήταν στο πίσω κάθισμα.

Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε ελαφρά , ενώ την ίδια στιγμή συνάδελφοι του άνοιγαν πυρ στον αέρα για να εκφοβίσουν το δράστη, ο οποίος άνοιξε την πόρτα και τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας τα παιδιά του.

Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.

Αστυνομικοί απομάκρυναν από το σημείο τα τρομοκρατημένα παιδιά ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο δράστη και τον αστυνομικό που δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Μετά τη σύλληψη του 38χρονου, στο σημείο προσήλθε, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και η 33χρονη σύζυγος του, η οποία επίσης  συνελήφθη.

Σε έρευνα στους δυο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου, το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή της 33χρονης, ένα  κινητό τηλέφωνο. Επίσης σε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 33χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δύο κινητά τηλέφωνα και δύο συσκευασίες, όμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται για την συσκευασία των ναρκωτικών.

Σε έρευνες στα σπίτια τους, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Μύρωνα του Δήμου Γόρτυνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•το χρηματικό ποσό των 28.700 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
•ένα  ψηφιακό μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων,
•αποδείξεις αναλήψεων και καταθέσεων μεγάλων χρηματικών ποσών και
•βιβλιάρια καταθέσεων.

Επίσης σε έρευνα στο κατάστημα, που διατηρεί η 33χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
•το χρηματικό ποσό των 2.145 ευρώ,
•δύο  κινητά τηλέφωνα και
•δύο ζυγαριές ακριβείας.

Στο σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, όπου εμφανίστηκε ο 38χρονος (σε πάροδο επί της Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα  γυάλινο βαζάκι με  34 νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 60,7 γραμμαρίων, ενώ σε άλλο σημείο στην ιδία περιοχή, ένα πλαστικό κυτίο με 24νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 45,3 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα οχήματα, ως μέσα μεταφοράς και διευκόλυνσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου.