Τσουχτερό κρύο,  βροχές, και ισχυροί άνεμοι, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για όλη την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανόλη Λέκκα.

Συγκεκριμένα κι όπως είπε ο κ. Λέκκας στο Flashnews.gr \”από την Κυριακή το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού η οποία θα διατηρηθεί κατά περιόδους και τις επόμενες ημέρες. Κυρία χαρακτηριστικά των δυσμενών καιρικών φαινομένων στην Κρήτη θα είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, οι χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά των τελευταίων ημερών , οι ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά  και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε υψόμετρο χαμηλότερο των 800 μέτρων\”.

Αναλυτικά από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη, με εντάσεις που θα φθάνουν τις νυχτερινές ώρες και τα ξημερώματα της Δευτέρας τα 7-8 μποφόρ.

Οι βροχές κατά τόπους τη Δευτέρα θα είναι πιο έντονες και με διάρκεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 6 έως τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη, όπως τονίζει ο κ. Λέκκας αναμένονται αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες από τους 5 έως τους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι από το προηγούμενο βράδυ με πιθανό το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν τα 9 μποφόρ στα πελάγη, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόβλημα στις θαλασσιές συγκοινωνίες. Επίσης αναμένονται να χιονίσει στα ορεινά του νησιού.

Την Τετάρτη αναμένεται μικρή ύφεση των καιρικών φαινομένων. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η ένταση τους θα είναι 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα χαμηλότερα και θα κυμανθεί από τους 4 έως τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook