Συγκεντρώσεις στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής αγρότες που διαμαρτύρονται για την ακολουθούμενη πολιτική στους κλάδους της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Οι αγρότες άνοιξαν για λίγη ώρα τις μπάρες, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περνούν χωρίς να πληρώνουν διόδια, και ενημέρωναν τους διερχόμενους για τα αιτήματά τους.

Επίσης, αγρότες της ΠΑΣΥ από τα χωριά της Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον κόμβο του Ασπροχώματος επί της εθνικής οδού Καλαμάτας- Τρίπολης, διαμαρτυρόμενοι για το ειδικό τέλος ακινήτων, την εισφορά ασφάλισης των εκμεταλλεύσεών τους στον ΕΛΓΑ, την φορολογία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, αλλά και για τη συνεχή πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων που συνοδεύεται από ταυτόχρονη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Στο κλείσιμο της εθνικής οδού με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, που διήρκεσε μία ώρα, συμμετείχαν και στελέχη του ΠΑΜΕ.

Ο Νίκος Σινάνης εκ μέρους της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, στην ομιλία του ανέφερε ότι «οι εφαρμοζόμενες σκληρές, αντιλαϊκές πολιτικές στο πλαίσιο του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος πλήττουν άγρια τους αγρότες, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Κάλεσε τους αγρότες «να εντείνουμε τους αγώνες μας ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Χρειάζεται», είπε, «να υψώνουμε καθημερινά όλο και πιο δυνατά τη φωνή της αντεπίθεσής μας στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές, να βάλουμε φρένο, μέχρι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, να τις ανατρέψουμε».

Να σημειωθεί πως την περασμένη Δευτέρα αγρότες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Τρίπολη και Χανιά.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αναμένεται να κορυφωθούν με το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook