Αγνοείται η τύχη 9χρονου κοριτσιού και του παππού του από το πρωί της Κυριακής, όταν στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα -μαζί με άλλους 9 παράνομους μετανάστες-, η βάρκα τους ανετράπη και παρασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά του Έβρου.

Αντίθετα, ένα αγοράκι ηλικίας 3 ετών σώθηκε και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το μικρό αγόρι είχε στην αγκαλιά του παράνομος μετανάστης που συνελήφθη από την αστυνομία, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, στην περιοχή του κάμπου Ορεστιάδας. Οι δύο μετανάστες είπαν στους Αστυνομικούς ότι μαζί με ακόμη εννέα άτομα επέβαιναν σε βάρκα, η οποία ανετράπη από τα ορμητικά νερά του Έβρου.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό επιζώντων με τη χρήση πλωτών μέσων αλλά και ομάδων που ερευνούσαν τις όχθες του Έβρου. Στη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία του Έβρου ακόμη επτά παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του μικρού αγοριού.

Παρότι οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπισθούν το 9χρονο κοριτσάκι και ο παππούς του, που σύμφωνα με μαρτυρίες των άλλων μεταναστών, επέβαιναν στην βάρκα.