Οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Πολωνία, οι οποίες έπεσαν στους 27 βαθμούς κάτω από το μηδέν στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, στοίχησαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσε σήμερα η πολωνική αστυνομία.

Συνολικά από την αρχή του χειμώνα, 48 άνθρωποι υπέκυψαν από το ψύχος, από τους οποίους 22 τον Ιανουάριο, 19 το Δεκέμβριο και 7 το Νοέμβριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Οι αριθμοί αυτοί», σύμφωνα με την Γκράζινα Πουσάλσκα, εκπρόσωπο της πολωνικής εθνικής αστυνομίας, «είναι σαφώς χαμηλότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που οφείλεται στο ότι ο χειμώνας ήταν στην αρχή ιδιαίτερα ήπιος».

«Τα θύματα του ψύχους είναι συχνά άστεγοι, πρόσωπα που έκαναν κατάχρηση οινοπευματωδών και ηλικιωμένοι», πρόσθεσε.

«Ένας 45χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός σ\’ ένα εγκαταλειμμένο κτίριο στη Μλάβα», μια πόλη στη βόρεια Πολωνία, δήλωσε ο Ταντέους Κατσμάρεκ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Μια 82χρονη που έπασχε από προβλήματα μνήμης και προσανατολισμού, βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της στην περιφέρεια του Οστρολέκα (κεντρική Πολωνία), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

«Ένας 44χρονος που είχε κάνει κατάχρηση οινοπνευματωδών βρέθηκε νεκρός μέσα στον περίβολο του αγροκτήματός του κοντά στη Βλοντάβα» (ανατολική Πολωνία), πρόσθεσε ο Γιάνους Βόζτοβιτς, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες πρόκειται να διατηρηθούν τις επόμενες ημέρες στην Πολωνία.

Τέσσερις νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Ρουμανία

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος το τελευταίο 24ωρο στη Ρουμανία στις επαρχίες Τουλτσέα (ανατολικά), Μποτοσάνι, Νέαμτ (βόρεια) και Ολτ (νότια)

Και οι τέσσερις θάνατοι, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας, οφείλονται σε οξεία υποθερμία.

Από την περασμένη Τρίτη, όταν στη χώρα τέθηκε σε ισχύ «κίτρινος συναγερμός» για ισχυρές χιονοπτώσεις, έχασαν τη ζωή τους από οξεία υποθερμία έξι άνθρωποι.

Σύμφωνα με το ρουμανικό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των αστέγων που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από ομάδες της υπηρεσίας παροχής έκτακτης βοήθειας (SMURD) σε νοσηλευτικά ιδρύματα και σε κοινωνικά κέντρα αυξήθηκε σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Το τελευταίο 24ωρο μεταφέρθηκαν 241 άστεγοι σε νοσοκομεία και κοινωνικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Το ρουμανικό υπουργείο Υγείας υπενθύμισε στους πολίτες, ότι κατά την περίοδο του σφοδρού ψύχους πρέπει να ακούν τις συμβουλές των γιατρών, να αποφεύγουν να βγαίνουν σε ανοιχτούς χώρους και να εκτίθενται στο κρύo, να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, ώστε να αποφεύγουν ασθένειες, καθώς και να καταναλώνουν τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook