Οι μπαλωθιές που έρριξε ένας 24χρονος στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας, είχαν σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί πως ήταν ο δράστης πέντε ζωοκλοπών που έγιναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Όπως ανακοινώθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ., από αστυνομική έρευνα, που διενήργησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ζωοκλοπής κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ως δράστης αναζητείται ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται επιπλέον για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ενώ συνελήφθη ο 53χρονος πατέρας του για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι, προχθές (29-01) το βράδυ, ο 24χρονος οδηγώντας το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του πατέρα του, σε κεντρική οδό του Δημοτικού Διαμερίσματος Ασημίου Δήμου Γόρτυνας, πυροβόλησε ασκόπως τέσσερις (4) φορές στον αέρα και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Χθες (30-01) το πρωί, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Στην οικία του 53χρονου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παναγιάς, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) μονόκαννο κυνηγητικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Έξω από την ίδια οικία, οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο και το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, όπου μέσα σε αυτό βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι και ένας γεμιστήρας με τέσσερα (4) πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 9mm.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έλεγχος και καταμέτρηση στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο 24χρονος σε αγροτική περιοχή στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παναγιάς, παρουσία του 53χρονου πατέρα του, διαπιστώθηκε να κατέχει συνολικά (262) αιγοπρόβατα από τα συνολικά (420), τα οποία έχει δηλώσει στην κτηνοτροφική δήλωση έτους 2011, ενώ (223) από αυτά δεν έφεραν ενώτια σήμανσης.

Επίσης, σε χώρο του ποιμνιοστασίου βρέθηκαν 17 κενά φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 24χρονος είχε διαπράξει, από τον Αύγουστο του 2010, πέντε (5) ζωοκλοπές από διάφορα ποιμνιοστάσια της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι (86) αιγοπρόβατα, είχαν κλαπεί την 14-01-2012 στην περιοχή αρμοδιότητας του Αστυνομικό Τμήμα Πύργου. Ο παθών αναγνώρισε επίσης δυο κουδούνια προβάτων από ζωοκλοπή που είχε διαπραχθεί σε βάρος του τον Φεβρουάριο του 2011.

Αναγνωρίστηκαν ακόμα εξήντα πέντε (65) αιγοπρόβατα από 71χρονο ημεδαπό, για τα οποία είχε δηλωθεί ζωοκλοπή στις 12-12-2011 στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ένα εκ των ενωτίων, τα οποία δεν ανήκουν στο 24χρονο ιδιοκτήτη του ποιμνιοστασίου, ανήκει σε 69χρονο ημεδαπό παθόντα ζωοκλοπής 110 αιγοπροβάτων, τα οποία είχαν κλαπεί, σε δύο περιπτώσεις, τον Αύγουστο του 2010, από το Δημοτικό Διαμέρισμα Αποϊνίου Δήμου Γόρτυνας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (31-01-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook