Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Υγείας ξεκινά μία εκστρατεία ενημέρωσης από 6-10/2/2012 σε όλη την Κρήτη με έμφαση στην πρόληψη και με απώτερο σκοπό την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη της ασθένειας με δεδομένο ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με την πρόληψη.

Στις δράσεις της 7ης ΥΠΕ και της Περιφέρειας Κρήτης εντάσσεται η μετακίνηση της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας για την διεξαγωγή μαστογραφιών στις γυναίκες αλλά και ομιλίες για τον καρκίνο του μαστού στις παρακάτω περιοχές της Κρήτης και συγκεκριμένα:

Δευτέρα 6/2/2012 : Χανιά – ΚΥ Βάμου
Τρίτη 7/2/2012 : Ρέθυμνο – ΚΥ Σπηλίου
Τετάρτη 8/2/2012: Περιφέρεια Κρήτης (πλατεία Ελευθερίας)
Πέμπτη 9/2/2012 : Νοσοκομείο Νεάπολης
Παρασκευή 10/2/2012: Π.Ι. Κριτσάς

Η κινητή μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκεται στους παραπάνω χώρους κατά τις αναγραφόμενες ημέρες και ώρες και θα κάνει 17 έως 20 μαστογραφίες στις γυναίκες ημερησίως.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και εφόσον έχουμε τις απαντήσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων, θα γίνουν ομιλίες για τον Καρκίνο του μαστού από ειδικούς γιατρούς, σε χρόνο που θα ανακοινώσουμε, και θα δοθούν οι απαντήσεις προς τις γυναίκες με τις οδηγίες των ειδικών γιατρών που θα παρευρίσκονται.

Οι παραπάνω δράσεις συντονίζονται από την 7η ΥΠΕ Κρήτης – Δ/νση Προγραμματισμού και προσωπικά από τον Διοικητή κ. Πανίκο Καρατσή και εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Πιτσούλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook