«Εξαιρετικά δυσαρεστημένος με τις μεθοδεύσεις των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και ειδικά με τον κ. Παπαϊωάννου» εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις φυλακές, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ακόμη και αποχώρησης από την κυβέρνηση εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης επιμείνει στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Ο κ. Καρατζαφέρης συγκάλεσε εκτάκτως για την Τετάρτη, στις 10:30 το πρωί, σύσκεψη με τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος, μία μέρα μετά την αποχώρηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ και της ΝΔ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η επίμαχη διάταξη του οποίου προβλέπει την αποφυλάκιση όσων εκτίουν ποινές έως 10 έτη (και) για κακουργηματικές πράξεις.

Αν και ο υπουργός Δικαιοσύνης προσήλθε στη συζήτηση δηλώνοντας ότι «θα είναι ο τελευταίος που θα βάλει σε δοκιμασία την συνοχή της κυβέρνησης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός σε αλλαγές κατά τη διαδικασία της συζήτησης, ΝΔ και ΛΑΟΣ αποχώρησαν καταγγέλλοντας την άρνηση του κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να δεσμευτεί ρητώς για αλλαγή του επίμαχου άρθρου 1.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook