Τελευταία ενημέρωση 12:48

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές στα Χανιά για τον εντοπισμό του δράστη του άγριου φονικού που έχει συγκλονίσει την κοινωνία του Καβρού Αποκορώνου στα Χανιά.

Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε χθες από τις ώρες 15:30 – 17:30 το απόγευμα.

Νεκρός είναι ο κτηνοτρόφος -κρεοπώλης Στέλιος Τσαπάκης 76 ετών. Τον άτυχο άνδρα βρήκε τραυματισμένο θανάσιμα στο ποιμνιοστάσιό του ο γιος του θύματος.

Ο 76χρονος,σύμφωνα με την αυτοψία που διενήργησε στον τόπο του εγκλήματος,ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, είχε πυροβοληθεί μια φορά με πιστόλι ή περίστροφο στην κοιλιά, ενώ έφερε στο πρόσωπο και στο κεφάλι ελαφρές κακώσεις.

Τις διαπιστώσεις απο την αυτοψία, επιβεβαίωσαν και τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε σήμερα ο κ.Μπελιβάνης.

Ο 76χρονος εφερε ένα τυφλό τραύμα στην κοιλιακή χώρα το οποίο προκλήθηκε απο πυροβόλο όπλο (πιστόλι ή περίστροφο) και εξαιτίας του οποίου έσπασε αορτή με αποτέλεσμα ο άτυχος ηλικιωμένος να πεθάνει απο αιμορραγία.

Να σημειωθεί πως η σφαίρα βρέθηκε σφηνωμένη στην σπονδυλική στήλη και το διαμέτρημά της είναι 22 ή 7,65.

Επιπλέον ο 76χρονος είχε και πέντε χτυπήματα στο κεφάλι απο κάποιο αντικείμενο, ξύλο ή ίσως και απο το πιστόλι, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο δράστης – για κάποιο λόγο – πρώτα χτύπησε τον ηλικιωμένο και στην συνέχεια τον πυροβόλησε.

Οι αρχές πάντως αποκλείουν το ενδεχόμενο της ληστείας καθώς ο κτηνοτρόφος είχε στις τσέπες του μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο ο δράστης δεν άγγιξε.

Πάντως είχε αφαιρεθεί το κινητό τηλέφωνο του θύματος, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως ο ηλικιωμένος γνώριζε τον δράστη με τον οποίο συναντήθηκε στο ποιμνιοστάσιό του.

Οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook