Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το πολυπληθές ακροατήριο την εξαιρετική παρουσίαση του κ. Πρ. Σιδηρόπουλου, Επίκουρου Καθ. Ρευματολογίας και Δ/ντού της Ρευματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ με θέμα «Περιήγηση στα πιο συχνά ρευματικά νοσήματα – Σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές» στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Με πλούσιο οπτικό υλικό ο κ.Σιδηρόπουλος «ξενάγησε» τους παρευρισκόμενους στα πιο συχνά ρευματικά νοσήματα, στα συμπτώματα τα χαρακτηριστικά, τις επιπτώσεις στην γενικότερη υγεία του πάσχοντα, αλλά και τους τρόπους θεραπείας που συνιστά η σύγχρονη ρευματολογία τονίζοντας την αναγκαιότητα για έγκαιρη αντιμετώπιση και κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς στην Κρήτης σήμερα σε σχέση με την περίθαλψη τους αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Κατ.Κουτσογιάννη και τόνισε την αναγκαιότητα εύρεσης λύσης στο πρόβλημα της αναγκαστικής μετακίνησης των ρευματοπαθών από το Νομό Λασιθίου αλλά και από όλη την Κρήτη προς την μοναδική Ρευματολογική Κλινική σε όλο το νησί στο Παγνη, για την θεραπεία τους και διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών για την προμήθεια των φαρμάκων τους.

Ο κ. Εμ. Μπαστάκης-ιατρός ρευματολόγος στον Άγιο Νικόλαο στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σοβαρότητα των ρευματικών νοσημάτων και την αναγκαιότητα για άμεση αντιμετώπιση καθώς και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς στον Νομό στην περίθαλψη τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και οι κ.Γερμανάκης Αντώνης-ιατρός παθολόγος-Νοσ. Αγίου Νικολάου και Καραταράκης Κων/νος-ιατρός παθολόγος-Νοσ. Νεάπολης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης ευχαριστεί θερμά το Επιμελητήριο Λασιθίου για την παραχώρηση της αίθουσας και το ζαχαροπλαστείο Αστέρια-Αφοί Σγουρού & Σια ΟΕ. για την προσφορά τους σε βουτήματα στους παρευρισκόμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook