Νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας αναμένεται να συγκαλέσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Ο κ. Παπαδήμος είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες πως η Σύνοδος Κορυφής ζητεί από τα ελληνικά κόμματα να δεσμευτούν αμετάκλητα στην τήρηση του νέου προγράμματος.

Στόχος είναι η συμφωνία των τριών κομμάτων να κλείσει μέχρι την Παρασκευή, ώστε το νέο μνημόνιο να τεθεί προς συζήτηση στη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το απελπιστικά ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, καθώς το ομόλογο των 14 δισ. ευρώ λήγει το Μάρτιο -και ως γνωστόν χρήματα δεν υπάρχουν- ο Λουκάς Παπαδήμος θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους παρουσιάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις επαφές του στις Βρυξέλλες, αλλά και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook