Περισσότερες από 110 κενές οργανικές θέσεις έχει η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε επιστολή της προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και η οποία κοινοποιείται και στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, στους βουλευτές των Χανίων και στην ΠΟΑΣΥ.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων στην κάλυψη μόνο 7 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού από τις τακτικές μεταθέσεις του Αυγούστου του 2012, "ενώ οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν το 2011 είναι 23 και ήδη εκκρεμούν άλλες αιτήσεις συνταξιοδότησης."

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"κ. Αρχηγέ

Σας μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση των μελών μας με αφορμή την κάλυψη μόνο 7 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού από τις τακτικές μεταθέσεις του Αυγούστου του 2012, ενώ οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν το 2011 είναι 23 και ήδη εκκρεμούν άλλες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων έχει πάνω από 110 κενές οργανικές θέσεις, ενώ από τις ήδη υπάρχουσες ελλειμματικές Υπηρεσίες οι αστυνομικοί των Χανίων στελέχωσαν εξολοκλήρου τη νεοσύστατη Υπηρεσία Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. (κλιμάκιο Χανίων) με 10 άτομα. Να σημειωθεί ότι οι συνολικές οργανικές θέσεις της Α.Δ. Χανίων μειώθηκαν κατά 10 αφού μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. αλλά και στο Τμήμα Μεταγωγών Ηρακλείου.
Κ. Αρχηγέ

Ειδικότερα, τα επαρχιακά Αστυνομικά Τμήματα, έχουν τεράστια έλλειψη δύναμης με αποτέλεσμα να αδυνατούν να διαθέσουν περιπολία και όταν αυτό είναι εφικτό, επανδρώνεται με ένα μόνο άτομο. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το τελευταίο διάστημα, λόγο της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών αλλά και των απανωτών περιστατικών (ανθρωποκτονίες, ληστείες μικροεγκληματικότητα) δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες των Χανίων.

Σας γνωρίζουμε ότι τα περιθώρια αντοχής και φιλότιμου των συναδέλφων εξαντλούνται, η εγκληματικότητα στα Νομό μας έχει αυξητική τάση την ίδια στιγμή που οι αστυνομικοί ελαττώνονται. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τον αριθμό των συναδέλφων που θα τοποθετηθούν στην Α.Δ. Χανίων με τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2012."