Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει το πρωί της Πέμπτης, στις 11, στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά και την ανακοίνωση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος συμπορεύονται στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και με άλλα στελέχη.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες του κ. Παπανδρέου με τους κ.κ. Βενιζέλο και Λοβέρδο έγιναν σε καλό κλίμα, εν όψει και της συνεδρίασης το μεσημέρι της Πέμπτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Η συμπόρευση των κ.κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου αποτέλεσε την αφορμή να υπάρξουν ανάλογες κινήσεις και σε άλλες πλευρές. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν συζητήσεις και προσπάθεια συνεννόησης, ώστε να υπάρξει μια υποψηφιότητα από την πλευρά των Χρήστου Παπουτσή, Λούκας Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν, ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, οι θέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Στέφανου Τζουμάκα, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία του Κινήματος.

Το ίδιο ισχύει και για τις προθέσεις της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία σε σημερινή της δήλωση ανέφερε ότι «η συνεννόηση είναι θετικό γεγονός όπου και αν επιτυγχάνεται, πόσω μάλλον στο εσωτερικό των κομμάτων».

H υπουργός Παιδείας, ως γνωστόν, μετείχε στην ομάδα των τριών στελεχών με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Ραγκούση, με τον τελευταίο, πάντως, να τηρεί σαφείς αποστάσεις από την «ενωτική κίνηση» Βενιζέλου – Λοβέρδου, όπως διεφάνη από σχόλιο που κοινοποίησε μέσω του twitter, στο οποίο έγραψε: «Η χώρα και η παράταξη χρειάζονται τώρα αλλαγή υποδείγματος. Αλήθειες και όχι συγκάλυψη της κρίσης τους. Τομή με το παρελθόν».

Όπως όλα δείχνουν πάντως και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη συνεδρίαση της ΚΟ δεν αναμένεται να υπάρξουν δραματικές εξελίξεις, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από κανέναν να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό, βέβαια, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τεθούν θέματα από μεμονωμένους βουλευτές, οι οποίοι είναι πιθανό να επιρρίψουν ευθύνες στον κ. Παπανδρέου για την πορεία της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook