Σκωτσέζικο ντους για το επενδυτικό κοινό η συνεδρίαση της Τρίτης στο χρηματιστήριο της Αθήνας, αφού ο γενικός δείκτης έκανε ενδοσυνεδριακό υψηλό στο +4% και κοντά στα 830 μονάδες, έφτασε να υποχωρεί κατά 2%, κάτω και από τις 780 μονάδες και, τελικά, έκλεισε κατά …0,01% υψηλότερα σε σχέση με τη Δευτέρα – συγεκριμένα, στις 796 μονάδες.

Είναι προφανές πως η μεγάλη άνοδος των τραπεζικών μετοχών προσφέρεται για ρευστοποιήσεις για κάποιους, οι οποίες ωστόσο εκλαμβάνονται ως αγοραστικά σήματα από άλλους. Επιπλέον, θετικά είναι τα νέα και από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων για το PSI (διαβάστε εδώ και εδώ σχετικά).

Η σηματωρός μετοχή της Εθνικής κέρδισε 1,1%, κλείνοντας στα 2,78 ευρώ, ενώ οι τίτλοι της Alpha Bank και της Eurobank, που πρωταγωνίστησαν στις τελευταίες συνεδριάσεις με επίκεντρο τη συγχώνευση των δύο τραπεζών (διαβάστε εδώ σχετικά) έκλεισαν με κέρδη 9,2% και 2,1% αντιστοίχως.

Κέρδη άνω του 2,5% για μετοχές όπως του ΟΤΕ και των λιμένων.

Με οριακή υποχώρηση η Τράπεζα Πειραιώς και ο Τιτάνας, πτώση για Coca Cola και τις πετρελαϊκές, ενώ πιέστηκαν χάνοντας περίπου 3,5% και 3% αντιστοίχως οι μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ.

Στα θετικά μπορεί να εκληφθεί το ότι ο τζίρος έχει πλέον ενισχυθεί στα επίπεδα των 170 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, και με φόντο τα καλά νέα από τις δημοπρασίες της Γερμανίας και της Πορτογαλίας (διαβάστε εδώ σχετικά), τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές (άνοδος 1,5% σε Λονδίνο και Παρίσι, σχεδόν 2% στη Μαδρίτη, 2,2% στην Φρανκφούρτη και πάνω από 2,5% στο Μιλάνο) όσο και η Wall Street (κέρδη περί το 1% στους βασικούς δείκτες) παρουσιάζουν μια ιδιαίτερα θετική εικόνα.

Στην αμερικανική αγορά καλά είναι τα στοιχεία από την εργοστασιακή δραστηριότητα καθ;vς και από τις επιδόσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών και της Amazon.

Ανάλογα και το ευρώ ανεβαίνει στα 1,3180 δολάρια.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook