Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου για το πρωτοφανές μακελειό σε γήπεδο του Πορτ Σάιντ, που στοίχσε την ζωή σε τουλάχιστον 74 ανθρώπους.
Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο για το μακελειό

Μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνστικό χώρο μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των κορυφαίων ομάδων Αλ-Μάσρι και Αλ-Αχλί και συγκρούστηκαν με απίστευτη αγριότητα.

Το πλήθος των εξαγριωμένων οπαδών εισέβαλε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αρκετοί από αυτούς επιτέθηκαν στους αντιπάλους οπαδούς αδιακρίτως, με πέτρες, μπουκάλια, φωτοβολίδες, ακόμη και με μαχαίρια, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση οι τραυματίες φτάνουν τους χίλιους, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για περίπου 250.

\"http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120202/engine/newego_LARGE_t_1101_54026495_type12128.jpg\"Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου προκειμένου να παραλάβουν τραυματίες από το Πορτ Σάιντ, με κάποιους από αυτούς να φωνάζουν συνθήματα κατά του στρατιωτικού καθεστώτος.
Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο για το μακελειό

Ο επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Αιγύπτου, Χουσεΐν Ταντάουι μετέβη στην αεροπορική βάση κοντά στο Κάιρο προκειμένου να συναντήσει τους παίκτες της ομάδας Αλ-Αχλί, οι οποίοι επέστρεφαν από το Πορτ Σάιντ με στρατιωτικό αεροπλάνο.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας. Είναι λυπηρό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Αιγύπτου.

Ο πρωθυπουργός της χώρα Καμάλ αλ-Γκανζούρι συγκάλεσε για σήμερα το πρωί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης θα συνεδριάσει εκτάκτως και το κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook