Πραγματοποιήθηκε σήμερα την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 στα γραφεία του Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. (Πρεβελάκη & Γρεβενών), Συνέντευξη Τύπου του Πρόεδρου και της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. με αφορμή την τιμητική εκδήλωση προς το Δικτύο Οινοποιών Ανατολικής Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου με προσκεκλημένο ομιλητή το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Κατά τη συνέντευξη ο Πρόεδρος κ. Πέτρος Ινιωτάκης αναφέρθηκε στον στόχο που έχει θέσει το ΤΕΕ/ΤΑΚ για το 2012 να στηρίξει την τοπική αγορά και επιχειρηματικότητα μέσω μιας σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων.

Σκοπός των δράσεων είναι μέσα και από τη συνεργασία με τα άλλα επιμελητήρια, τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, αλλά και την συμπολίτες μας, να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις, που ασχολούνται με την παραγωγή τοπικών προϊόντων και οι οποίες τηρούν υψηλές προδιαγραφές και δημιουργούν ποιοτική ταυτότητα για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Έτσι με απόφαση της Δ.Ε. του Τμήματος η φετινή εκδήλωση για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς είναι αφιερωμένη στους παραγωγούς Κρητικού κρασιού, θέλοντας να τιμήσει και να προβάλλει τις προσπάθειες των Οινοποιών Ανατολικής Κρήτης, την επιτυχημένη δραστηριότητα τους αλλά και το μεράκι, την αγάπη και την συνολική προσφορά τους στο νησί μας.

Ο κ. Ινιωτάκης τόνισε πως το Δίκτυο Οινοποιών Ανατολικής Κρήτης έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των θεσμών σχετικά με την οικονομική, περιβαλλοντική και πολιτιστική σπουδαιότητα των προϊόντων αμπέλου και οίνου της Κρήτης και η προσπάθεια τους αυτή έχει αποδώσει καρπούς καθώς έχει οδηγήσει στην αύξηση των εξαγωγών τους, στην αύξηση του οινικού τουρισμού αλλά και στην προβολή και την προώθηση της Κρητικής διατροφής.

Αποτελεί λοιπόν παράδειγμα προς μίμηση, καθώς έχει κατορθώσει μέσα σε μία περίοδο κρίσης με την υγιή επιχειρηματική άμιλλα και τη συνεργατική ανταγωνιστικότητα να κάνουν πράξη αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο τόπος μας, την ανάπτυξη.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση του Σαββάτου θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, καθώς είναι εκείνος που πρώτος ίδρυσε διεπαγγελματικούς συνδέσμους παραγωγών και πέτυχε να αποκτήσει η Ελλάδα Κρασιά Ονομασίας Προέλευσης βάζοντας στο διεθνή χάρτη το ελληνικό και κρητικό κρασί.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ υπενθύμισε πως το ΤΕΕ-ΤΑΚ, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει το ΤΕΕ απέναντι στις μνημονιακές και αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης και των υπερεθνικών της εντολέων [ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ] που έχουν καταργήσει μέχρι σήμερα με αντιδημοκρατικό και βίαιο τρόπο όλα τα θεσμικά και επιστημονικά κεκτημένα των μηχανικών και έχουν υποχρεώσει την ελληνική κοινωνία να υποκύπτει σε πρακτικές που εξυπηρετούν μόνο τα μεγάλα συμφέροντα ενός διεθνούς εξωπολιτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος αδιαφάνειας και απληστίας, και κάλεσε τους συναδέλφους Μηχανικούς να συμμετέχουν δυναμικά στις Παντεχνικές Συγκεντρώσεις των Μηχανικών της Ανατολικής Κρήτης, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 11.30 π.μ. στο Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας και στον Άγιο Νικόλαο στο κτίριο της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook