Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για το PSI και το νέο δάνειο μέχρι την Κυριακή, εν όψει και του Eurogroup της Δευτέρας, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πως «μία από τις εκκρεμότητες είναι η συμμετοχή του δημόσιου τομέα».

Όσον αφορά το ζήτημα της τραπεζικής επανακεφαλαιοποίησης, ο Ευ.Βενιζέλος ανέφερε ότι θα γίνει με κοινές μετοχές, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός ανέφερε πως οι όροι της συμμετοχής του δημόσιου τομέα βρίσκονται υπό διαμόρφωση, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

«Μία από τις εκκρεμότητες που υπάρχει ως αυτήν τη στιγμή είναι η συμμετοχή των εταίρων μας, του OSI» ανέφερε ο Βενιζέλος, προσθέτοντας, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι απομένει «να διαμορφωθούν οι όροι» της συμμετοχής του δημοσίου τομέα.

Όσον αφορά το ζήτημα της τραπεζικής επανακεφαλαιοποίησης, ο Ευ.Βενιζέλος ανέφερε ότι θα γίνει με κοινές μετοχές, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» ανέφερε ο υπουργός.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook