Ένας 50χρονος άνδρας χωρίς μόνιμη κατοικία βρέθηκε νεκρός την περασμένη νύχτα στο Μιλάνο εξαιτίας του σφοδρού κύματος ψύχους που πλήττει και την ιταλική χερσόνησο.

Ο άστεγος είχε προσπαθήσει να βρει λίγη ζεστασιά μέσα σε θάμνο, σε δημόσιο πάρκο. Οι εθελοντές που βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση των ατόμων που ζουν στο ύπαιθρο, για να τα μεταφέρουν σε κλειστούς χώρους, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν πριν επέλθει το μοιραίο, λόγω κρυοπληξίας.

Τεράστια προβλήματα σημειώνονται στις σιδηροδρομικές συνδέσεις στην βόρεια και κεντρική Ιταλία.
Πιο συγκεκριμένα, τραίνο που συνδέει την πόλη Μόντενα με την Αγκόνα, παρέμεινε \”εγκλωβισμένο\” μέσα στα χιόνια επί δώδεκα ώρες.

Οι επιβάτες καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχε θέρμανση, το φαγητό και το νερό εξαντλήθηκαν και κανείς δεν τους έδωσε πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης.

Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι Trenitalia υποσχέθηκαν την ολική επιστροφή της τιμής του εισιτηρίου.
Στην διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνισε και στην ιταλική πρωτεύουσα, κυρίως στις βορειοανατολικές συνοικίες της Αιώνιας πόλης.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάνι Αλεμάνο, αποφάσισε ότι τα σχολεία, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν ανοικτά, χωρίς όμως να γίνονται μαθήματα.

Όσοι γονείς δεν είναι σε θέση, δηλαδή, λόγω εργασίας, να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, θα μπορούν να τα αφήνουν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στις σχολικές αίθουσες, όπου θα τα επιβλέπουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών θα διαρκέσει τουλάχιστο μέχρι την Κυριακή ενώ τα προβλήματα εξαιτίας του παγετώνα, ιδίως στις βόρειες περιφέρειες της χώρας, θα συνεχισθούν μέχρι τα μέσα του μηνός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook