Τη Δευτέρα στο Παρίσι, στο 14ο γαλλογερμανικό συμβούλιο υπουργών θα προεδρεύσουν Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. Η συνάντηση της Δευτέρας θα αφιερωθεί «στην εμβάθυνση της γαλλογερμανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς», ιδίως σε αυτόν της «φορολογικής σύγκλισης».

Στον τομέα αυτό,Παρίσι και Βερολίνο προσπαθούν από κοινού να προωθήσουν εντός της ΕΕ την ιδέα για την επιβολή δασμών στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, εδώ και πολλές εβδομάδες.

Κατά τη γαλλική προεδρία, μία σειρά από ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα θα απασχολήσουν επίσης τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Το συμβούλιο θα ξεκινήσει στις 12:30 (ώρα Ελλάδος) με την συζήτηση Σαρκοζί και Μέρκελ, παρουσία του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν. Αμέσως μετά, Σαρκοζί και Μέρκελ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου .

Την περασμένη εβδομάδα, ο Χέρμαν Γκρέε, Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Μέρκελ, είχε δηλώσει πως η καγκελάριος θα υποστηρίξει τον Σαρκοζί «κατά την προεκλογική εκστρατεία» για τις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook