Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις φυλακές της Κρήτης ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, οι Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.

Συγκεκριμένα απο την Δευτέρα 6/2 έως και την Παρασκευή 10/2, θα πραγματοποιηθούν επαναλαμβανόμενες τετράωρες ώρες στάσεις εργασίας στη Δικαστική Φυλακή Χανίων, στη κλειστή Φυλακή Αλικαρνασσού και στη Δικαστική Φυλακή Νεάπολης Λασιθίου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών τα αιτήματα της κινητοποίησής τους είναι :

"1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.
2. ΜΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ.
3. ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ Η΄ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΜΑΣΤΕ.
4. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ 1 ΠΡΟΣ 10 ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΙΣΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ.
5. ΠΛΗΡΩΜΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ - ΑΡΓΙΩΝ.
6. ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ - ΑΡΓΙΩΝ - ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΩΝ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
7. ΟΠΛΙΣΜΟ (ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ/ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΑ ΤΟΥ 1950-1960/ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ)
8. ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ, ΑΝΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ/ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ, ΣΤΟΛΕΣ, ΑΡΒΥΛΑ, ΜΠΟΥΦΑΝ).

Κατά την διάρκεια της Στάσης Εργασίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή-φρούρηση στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου και στα νοσοκομεία εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων στα νοσοκομεία.

Οι Εξωτερικοί Φρουροί δεν έχουμε πλέον κανένα περιθώριο για πρόσθετες περικοπές στους μισθούς μας με κίνδυνο τη ζωή μας και την ζωή των πολιτών.

Ο Αγώνας μας είναι Δίκαιος και γι αυτό θα συνεχιστεί ακόμα πιο Δυναμικά."