Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι τόσο από την αδυναμία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όσο και προσωπικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, που επικαλείται δήλωση αξιωματούχου του Eurogroup.

Ο αξιωματούχος φέρεται να επισήμανε πως ο κ. Βενιζέλος ασχολείται περισσότερο με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, παρά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, αυτό ήταν κάτι που επισήμαναν και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κατά την τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου.

«Υπάρχει έντονη αίσθηση δυσαρέσκειας με τον υπουργό Οικονομικών, καθώς είναι πολύ δύσκολο να τον συναντήσουν, καθώς είναι πολύ απασχολημένος με την προεκλογική εκστρατεία στο ΠΑΣΟΚ και άρα δεν μπορεί να συναντά ανά πάσα στιγμή τα μέλη της τρόικας» δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο αξιωματούχος του Eurogroup.

Έντονη η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «γελοίο, αν όχι ύποπτο δημοσίευμα, για όλους όσοι έχουν γνώση του καθημερινού προγράμματος του υπουργού, με τις πολύωρες συσκέψεις με τους εκπροσώπους της τρόικας, τις συνεχείς συσκέψεις με τον πρωθυπουργό, τις τηλεδιασκέψεις, τις αλλεπάλληλες επαφές με το IIF για το PSI και γενικά των υπεράνθρωπων προσπαθειών 24 ώρες το 24ωρο που κάνει μια μικρή ομάδα με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ακόμη ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τον εξουσιοδότησε να δηλώσει εκ μέρους του ότι το ρεπορτάζ «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook