Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι είναι «φυσιολογικό» να υποστηρίζει κόμματα που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με το δικό της, μετά την υποστήριξη που προσέφερε στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη.

«Υποστηρίζω τον Νικολά Σαρκοζί καθώς ανήκουμε σε φιλικά κόμματα», είπε η Μέρκελ όταν ρωτήθηκε για το θέμα κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι μαζί με το Γάλλο πρόεδρο. «Είναι φυσιολογικό να στηρίζουμε τα φιλικά κόμματα», πρόσθεσε.

Η Μέρκελ υπενθύμισε ότι ο Σαρκοζί την είχε υποστηρίξει το 2009, όταν διεκδικούσε μια δεύτερη θητεία στην καγκελαρία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια France 2 και ZDF και η οποία θα μεταδοθεί απόψε, η Μέρκελ ρωτήθηκε και για τον Σοσιαλιστή υποψήφιο για την προεδρία, τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να την συναντήσει. «Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη», είπε, αναφερόμενη στο αίτημα αυτό.

«Δεν ήταν δεδομένο εκ των προτέρων ότι θα συνεργαζόμασταν (με τον Σαρκοζί) σε φιλικό κλίμα. Όμως το κάναμε γιατί είχαμε ιστορική υποχρέωση και γιατί σφυρηλατήσαμε μια προσωπική σχέση», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διευκρίνισε πάντως το πρωί ότι η καγκελάριος στηρίζει τον Σαρκοζί στην προεκλογική του εκστρατεία με την ιδιότητά της ως αρχηγός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και όχι ως επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook