Για 9η συνεχή χρονιά εορτάζεται και φέτος-7 Φεβρουαρίου- η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day).

 Η ημέρα αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAF, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια αυτά, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον ENISA, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης (Europe Direct) αλλά και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε πρώτη φάση, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Δημιουργήθηκαν 2 αφίσες, που θα διανεμηθούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Κρήτης, με πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες ώστε τα παιδιά του δημοτικού με την ενεργή συμμετοχή των δασκάλων τους να ενημερωθούν για την ασφαλή παραμονή και διασκέδασή τους στο διαδίκτυο.

Οι αφίσες από σήμερα είναι διαθέσιμες προς όλους του πολίτες και διαδικτυακά από τις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Κρήτης (www.crete.gov.gr) και του ENISA (www.enisa.europa.eu).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook