Αντιμέτωπος με την κριτική πολλών «γαλάζιων» βουλευτών και συνδικαλιστών έχει έρθει η ηγεσία της ΝΔ, καθώς υπάρχουν διαφωνίες με αυτά που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρωθυπουργό. 

Το κλίμα στις τάξεις των συνδικαλιστών και των βουλευτών είναι πάρα πολύ βαρύ και τα μηνύματα που δέχονται μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τις εκλογικές τους περιφέρειες είναι αρνητικά.

Αρκετοί βουλευτές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα στο in.gr, μεταφέρουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις εκλογικές τους περιφέρειες. Μέχρι στιγμής όμως έχουν αποφύγει τις δημόσιες δηλώσεις και μένει να φανεί πώς θα τοποθετηθούν στη Βουλή κατά την ψηφοφορία.

Την ίδια στιγμή η ηγετική ομάδα της ΝΔ που δεν ανησυχεί για διαρροές, δίνει την επικοινωνιακή της μάχη, ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί που προκαλεί η συμφωνία με την τρόικα. Παράλληλα, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να διατηρήσει την εκλογική της επιρροή και τη συνοχή του κόμματος.
Όμως, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ήδη φαίνεται ότι οι συνδικαλιστές, αλλά και ομάδα βουλευτών, δεν φαίνονται έτοιμοι να στηρίξουν τις επιλογές του κ. Σαμαρά.

Το ερώτημα που θέτουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ είναι κατά πόσο οι αντιδράσεις θα είναι έντονες και κυρίως πώς αυτές θα εκδηλωθούν και με ποιο τρόπο.

Το «κλειδί» είναι πώς ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς θα περάσει στην κομματική βάση, στους ψηφοφόρους, μέλη και στελέχη, τη θέση του κόμματος και κυρίως εάν θα καταφέρει να πείσει για την ορθότητα της επιλογής του.

Ήδη, η γραμμή ότι για πρώτη φορά έγινε διαπραγμάτευση είναι σε κομβικό σημείο της «γαλάζιας» επιχειρηματολογίας, αλλά υπάρχει σκεπτικισμός πώς θα το δεχθεί η κομματική βάση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook