Κάθε χρόνο την περίοδο των αποκριών στο Ρέθυμνο ξεφαντώνει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Πάνω από 15.000 καρναβαλιστές με περισσότερα από 30 άρματα και πάρα πολλοί επισκέπτες παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου και την Κυριακή, ημέρα της μεγάλης παρέλασης, καταλήγουν στην παραλία όπου καίγεται ο Βασιλιάς Καρνάβαλος εν μέσω πυροτεχνημάτων.

Κατά την διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων πραγματοποιείται το Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους καθώς επίσης και σειρά άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Γραφείου Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου για το 2011 προβλέπονται:

  •  100.000 θεατές και συμμετέχοντες απ’ όλη την Κρήτη, την Ελλάδα & την Κύπρο.
  •  15.000 καρναβαλιστές στη Μεγάλη παρέλαση
  •  100 % πληρότητα σε 26 ξενοδοχεία, που άνοιξαν την περίοδο κορύφωσης των εκδηλώσεων.
  •  4.200 επισκέψεις/μήνα από αυτόνομους χρήστες και 5.300 επισκέψεις/μήνα στην κεντρική μας ιστοσελίδα www.rethymnocarnival.gr
  •  100.000 σελίδες και 750.000 κλικ στην ιστοσελίδα μας.
  •  Συνεχή ρεπορτάζ προβάλλονταν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, από τα τηλεοπτικά δίκτυα πανελλήνιας εμβέλειας STAR, MEGA, ΕΤ3 καθώς και από τα Κρητικά κανάλια: Creta Channel, Κύδων, Νέα Τηλεόραση αλλά και αναφορές από όλα τα άλλα κανάλια καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
  •  Προβολή του τηλεοπτικού μας σποτ από τα τηλεοπτικά δίκτυα πανελλήνιας εμβέλειας STAR και MEGA, καθώς και από τα Κρητικά κανάλια Creta Channel, Κύδων και Νέα Τηλεόραση που καλύπτουν τηλεοπτικά όλες τις εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.
  •  Ζωντανή αναμετάδοση της μεγάλης παρέλασης από τα τρία Κρητικά κανάλια: Creta Channel, Κύδων, Νέα Τηλεόραση.

Συγκριτικό πλεονέκτημα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού σε σχέση με τα υπόλοιπα της Ευρώπης, είναι το υψηλό επίπεδο των εκδηλώσεων και η άρνηση των δημιουργών – ομάδων και φορέων να χαμηλώσουν το επίπεδο αυτό!

Η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2012

Η ανακοίνωση για την έναρξη Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού περιγράφει με γλαφυρό τρόπο γιατί θεωρείται ένα από τα κορυφαία της Ελλάδας.Το κείμενο αναφέρει:

Με χαρά, ενθουσιασμό και πολύ κέφι υποδεχτήκαμε την Κυριακή τον ερχομό του Τριωδίου και φυσικά την έναρξη του Καρναβαλιού. Μαζευτήκαμε στο Apple bar στην Παλιά Πόλη, με το πέρας του παιδικού κυνηγιού του θησαυρού και όλοι μαζί ενωθήκαμε να καλωσορίσουμε το καρναβάλι. Και η προθέρμανση πέτυχε! Κριτήρια αξιολόγησης ήταν το πείραγμα – βασικό συστατικό του καρναβαλικού πνεύματος, τα αστεία και τα αυθόρμητα ανέκδοτα, ο χορός και φυσικά ο ευγενής διαγωνισμός της Κρητικής Μαντινάδας, υπό την «αυστηρή» επίβλεψη της αρμόδιας κριτικής επιτροπής από τους κ. Γιώργη Σηφάκη (Σημησακογιώργη), κ. Στάθη Μονιάκη και την κ. Μονιάκη. 

Τη σκηνή λοιπόν άνοιξαν η κ. Ξυπολιτάκη, ταχυδακτυλουργός, και οι εθελοντές υπό τον συντονισμό της κ. Στέλλας Καμπουράκη. Σε ένα κατάμεστο Apple bar οι μικροί καρναβαλιστές και οι συνοδοί τους ήταν αυτοί που γεύτηκαν τους πρώτους καρπούς της Αποκριάς με κέφι, παιχνίδια και ξεγνοιασιά.

Στη συνέχεια το μουσικό συγκρότημα SOUL GIG, μας εξέπληξε με τον γνήσιο ρυθμό του και τη χορευτική νότα του. Κύριος παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που πραγματικά μας διασκέδασε με τα έξυπνα λογοπαίγνιά του και τα ανάλογα περιπαιχτικά του σχόλια και τον αγαπήσαμε αμέσως. Βεβαίως, είχε τον πολύ σημαντικό ρόλο του συντονιστή – παρουσιαστή της περίφημης κλήρωσης για τη σειρά των ομάδων στη Μεγάλη Παρέλαση. Το απαραίτητο έναυσμα μας έδωσε ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης κηρύσσοντας την έναρξη του φετινού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Στο μικρό διάλλειμα που ακολούθησε, η αγαπημένη Φιλαρμονική του Δήμου έλαμψε με την παρουσία της και μας έκανε  να λικνιστούμε παραραρά-παρά πολύ σε ρυθμούς καρναβαλικούς και όχι μόνο..

Στο αποκορύφωμά της η βραδιά έκλεισε με τους υπέροχους ÉMIGRÉ, οι οποίοι μας άφησαν με τον απαραίτητο ρυθμό και ένταση τόσο για την έναρξη όσο και για το καρναβάλι ολόκληρο!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook