Μεγάλες ανατροπές προβλέπει το προσχέδιο του μίνι Μνημονίου και για τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η τρόικα ζητά περικοπή αμοιβών, κατάργηση κανονισμών εργασίας, καθώς και απολύσεις.

Σε περίπτωση που καταργηθούν οι Γενικοί Κανονισμοί Εργασίας, αναμένεται να καταργηθεί σειρά επιδομάτων που διασφαλίζονταν μέσω αυτών.

Επιπλέον, η τρόικα ζητά απολύσεις και κάτι τέτοιο μπορεί να προωθηθεί μέσω της κατάργησης των Γενικών Κανονισμών Εργασίας.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με το γενικότερο θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων -ή ακόμη και των κύριων συντάξεων-, έχει τεθεί και το ζήτημα μείωσης συντάξεων για ορισμένες ΔΕΚΟ και τράπεζες. Κατά ορισμένες πληροφορίες, η μείωση κυμαίνεται στο 20% για τις υψηλές συντάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις ΔΕΚΟ είναι ανοιχτά, καθώς έως τα ξημερώματα της Τετάρτης βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει το τελικό κείμενο που βρίσκεται στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών προς μελέτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook