Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σύμφωνα με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τα κρούσματα αυταρχισμού που σημειώθηκαν στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου σε βάρος μαθητών που την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, μέρα πανεργατικής απεργίας, συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις υλοποιώντας απόφαση των συλλογικών τους οργάνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών :
Η διευθύντρια του σχολείου στην προσπάθειά της να αποτρέψει τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απείλησε τους συγκεκριμένους μαθητές με αποβολή, παίζοντας στην ουσία ρόλο κυβερνητικού εντολοδόχου.

Η στάση της συγκεκριμένης διευθύντριας επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον αντιδραστικό ρόλο κατάπνιξης των όποιων αγωνιστικών διαθέσεων και καταστολής της πάλης μαθητών και εκπαιδευτικών, που καλούνται να παίξουν, μεταξύ άλλων, οι διευθυντές του «νέου σχολείου» της αμάθειας και της αγοράς.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές και αντιπαιδαγωγικές ενέργειες και εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Θεωρούμε πως η ενδεδειγμένη στάση των δασκάλων και παιδαγωγών τους δεν είναι η «διδαχή» της υποταγής και του συμβιβασμού στην πολιτική και την εξουσία που κουρελιάζει τη ζωή των ίδιων και των εργαζόμενων γονιών τους αλλά η διδασκαλία της αντίστασης και του αγώνα στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος για μια παιδεία και μια εξουσία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook