Με μια οργισμένη συνέντευξη στο ιταλικό περιοδικό Oggi, η νεαρή Μολδαβή Ντομνίκα Τσεμορτάν που έγινε διάσημη μετά το ναυάγιο του Concordia εξαιτίας της αμφιλεγόμενης σχέσης της με τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου, Φραντσέσκο Σκετίνο, ξεσπά εναντίον των ΜΜΕ που την έσυραν όπως λέει στην λάσπη και διαμαρτύρεται διαβεβαιώνοντας: «Δεν είπα ποτέ ότι είμαι ερωτευμένη με τον κυβερνήτη».

Όλα σύμφωνα με την Μολδαβή είναι ένα παιχνίδι των ΜΜΕ για συνεχιστεί η πίεση που ασκείται στον καπετάνιο.

«Δεν είμαι αυτή που νομίζετε. Με σύρατε στην λάσπη. Σας φαίνομαι για πόρνη;» λέει αγανακτισμένη η Τσεμορτάν, κατηγορώντας τα ΜΜΕ, ότι με εκφράσεις του τύπου «η μυστηριώδης γυναίκα», «η ξανθιά του καπετάνιου», «η σειρήνα του Concordia» της έκαναν μεγάλο κακό, αφού την μετέτρεψαν σε ανέκδοτο για τους ιταλούς και σε θέμα συζήτησης στην πατρίδα της την Μολδαβία, όπου όπως αναφέρει την κατηγορούν ότι κατέστρεψε την εικόνα του λαού της και της χώρας της.

Το θέμα έχει λάβει πια πολιτικές διαστάσεις, δεν είναι απλώς κουτσομπολιό, παραπονιέται η Τσεμορτάν και διαβεβαιώνει:
«Δεν είπα ποτέ στους ανακριτές ότι αγαπώ τον Σκετίνο…Θα ήθελα να μάθω πως μπορεί να βγήκε προς τα έξω μια πληροφορία τέτοιου είδους. Λένε ότι βρήκανε το μπικίνι μου στην καμπίνα του Σκετίνο. Και οι αποσκευές μου που είναι; Δεν υπάρχει τίποτα άλλο δικό μου;» αναρωτιέται με εμφανή πικρία και θυμό η 25χρονη Μολδαβή.

\"«Δεν

«Δεν είμαι ανόητη. Δεν γεννήθηκα χθες. Όταν τα διάβασα, κατάλαβα αμέσως τi συνέβαινε. Αυτή η είδηση κυκλοφόρησε για να ασκηθεί πίεση στον καπετάνιο. Θέλουν να τον απομονώσουν ακόμη και μέσα στην οικογένειά του» σημειώνει η Τσεμορτάν και συνεχίζει υπερασπιζόμενη τον εαυτό της:

«Λοιπόν πρέπει να ξέρετε ότι μιλάω 5 γλώσσες, έχω πτυχία ανωτάτων σπουδών στην χώρα μου και στο εξωτερικό…ήμουν η καλύτερη στην τάξη μου, είχα εξαιρετικούς βαθμούς κι όλα αυτά γιατί; Δεν μπορώ να δω καταπρόσωπο τους δικούς μου, ντρέπομαι να μπω στα μαγαζιά».

Η Μολδαβή απασχολεί ακόμη ένα ιταλικό περιοδικό, το Chi, που της αφιερώνει το εξώφυλλό του. Σ\’ αυτό η 25χρονη εμφανίζεται δίπλα στον Σκετίνο σε εστιατόριο, στις 13 του περασμένου Δεκεμβρίου, πιθανώς κατά τη διάρκεια διαλείμματος από κάποια κρουαζιέρα.

Μάχη για να μην βυθιστεί το κρουαζιερόπλοιο

Ο καπετάνιος Φραντσέκο Σκετίνο παραμένει σε κατ\’ οίκον περιορισμό, ενώ το κρουαζιερόπλοιο από τις 13 Ιανουαρίου, όταν προσάραξε στο νησάκι Τζίλιο, έχει βυθιστεί περίπου κατά 60 εκατοστά.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, το Costa Concordia θα παραμείνει στην θάλασσα για περίπου 7-10 μήνες προτού απομακρυνθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες ώστε να αποφευχθεί η βύθιση του πλοίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook