Την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου τα οποία συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κατά συνέπεια δεμένα θα μείνουν τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ηράκλειο

\”Όλοι στους δρόμους\” λέει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για αύριο Παρασκευή και το Σάββατο. Στην αυριανή διαδήλωση θα ενωθούν και οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν από κοινού το ΕΚΗ με την ΑΔΕΔΥ, με την προσυγκέντρωση να ξεκινάει στις 18.00 στο ΕΚΗ. Η διοίκηση, μάλιστα, που συνεδρίασε χθες καταγγέλλει συνταγματική εκτροπή σε βάρος του ελληνικού λαού. Όμοια συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν αύριο σε όλες τίς πόλεις της Κρήτης.

Το ΕΚΗ σε συνεδρίασή του, σήμερα το πρωί, αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για τον ιδιωτικό τομέα, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, ως μία πρώτη \”απάντηση\” στα μέτρα που έρχονται για να στείλουν στην εξαθλίωση τους Έλληνες. Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει με 24ωρη απεργία, ενώ ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο διοργάνωσης και Κυριακάτικου συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου τονίστηκε ότι αυτή την κρίσιμη ώρα είναι απαραίτητη η αντίδραση των Ελλήνων που βλέπουν μέρα με τη μέρα να βυθίζονται στην ένδεια, χωρίς ούτε ένα φως … στο τούνελ. Ανοιχτό είναι το κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ενώ με το Εργατικό Κέντρο συντάσσονται αρχιτέκτονες, το τεχνικό επιμελητήριο, οι γεωτεχνικοί, οι Πολίτες κατά του χρέους, η παράταξη \”Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη\” με επικεφαλής των Κ. Καμπιτάκη, η ΟΕΒΕΝΗ, ο Εμπορικός Σύλλογος, η παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κι άλλα λαϊκά κινήματα. Η πρόσκληση, ωστόσο, είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο, σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, φοιτητή, συνταξιούχο και όποιον θίγεται από τα μέτρα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου συμπαραστεκόμενος στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που έχει προχωρήσει σε προκήρυξη 48ωρης απεργίας για τον ιδιωτικό τομέα, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, ως μία πρώτη \”απάντηση\” στα μέτρα που έρχονται για να στείλουν στην εξαθλίωση τους Έλληνες, ζητά από τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου να κλείσουν στις 7 η ώρα το βράδυ, την ώρα δηλαδή που θα γίνεται η πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΧΑΝΙΑ

Μπαράζ κινητοποιήσεων και στα Χανιά από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Για την Παρασκευή, μετά από σύσκεψη που πραγαμτοποιήθηκε στο ΕΚΧ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκεντρώσης στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Συγκέντρωση την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και το πρωί του Σαββάτου.

Για την Κυριακή έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα πάλι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στις κινητοποιήσεις σύμφωνα με ανακοίνωσεις που εξέδωσαν θα συμμετέχουν τοσο ο σύλλογος φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης όσο και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Ρέθυμνο

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Κ Α Λ Ε Ι
τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά , στην 48ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την Παρασκευή 10-2-2012 και το Σάββατο 11-2-2012 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο , ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ , ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ , ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ , ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ :

AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ :

· Στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών της Κυβέρνησης , που υποτάσσεται στις επιταγές του μνημονίου και τους εκβιασμούς των δανειστών της Τρόϊκας .

· Στην επίθεση κατά των δικαιωμάτων μας και αντιπαλεύουμε όλες τις νομοθετημένες φοροεπιδρομές και τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ανατρέπουν και καταργούν χρόνιες κατακτήσεις , όπως Σ.Σ.Ε. , οικονομικά , ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων , εντείνοντας τις εργατικές και κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις .

Α Π Ο Ρ Ρ Ι Π Τ Ο Υ Μ Ε
Kατηγορηματικά το «πλαίσιο – συμφωνίας» της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας και απαιτούμε την καταψήφιση του ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα ελάχιστα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και κυρίως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:

– Τον απόλυτο σεβασμό από την Κυβέρνηση του αποτελέσματος του κοινωνικού διαλόγου , όπως δεσμεύτηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων που τη στηρίζουν.

– Την ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν Κυβέρνηση και Τρόϊκα.

– Να αποσυρθούν άμεσα τα αντεργατικά, αντιαναπτυξιακά και αντικοινωνικά μέτρα.

– ΟΧΙ στη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Οργανισμών του Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

– ΟΧΙ στην περικοπή και τη συμπίεση του επιδόματος ανεργίας και των άλλων αντικοινωνικών μέτρων .

– Να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες .

– ΟΧΙ στον απαράδεκτο εκβιασμό των Τροϊκανών , στα δεσμά των μνημονίων , των άδικων , σκληρών και αδιέξοδων φορολογικών , οικονομικών και αντικοινωνικών μέτρων που προετοιμάζονται .

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ αυτή την κρίσιμη ώρα που διακυβεύονται ΒΑΣΙΚΑ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ δικαιώματα μας η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ των δυνάμεων της εργασίας και της κοινωνίας ώστε να αποκρουσθεί αυτή η ΑΔΙΚΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ συνταγή κοινωνικής χρεοκοπίας που εκβιαστικά και προκλητικά επιβάλλουν στη χώρα μας οι τοκογλύφοι δανειστές της Τρόϊκα και δυστυχώς αποδέχεται και υλοποιεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ , ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10-2-2012 ΚΑΙ ΤΗΣ 11-2-2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10-2-2012 ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook