Στη δέσμευση ακινήτων του Λάκη Γαβαλά μέχρι του ποσού των 146.000 ευρώ, όσο δηλαδή και ο ΦΠΑ που δεν απέδωσε και γι’ αυτό οδηγήθηκε με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στις φυλακές, προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το σχετικό πόρισμά της βρίσκεται ήδη στα χέρια της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας και σε αυτό αναφέρεται πως μέρος της ακίνητης περιουσίας που απέκτησε ο προφυλακισμένος στις φυλακές της Αμφισσας επιχειρηματίας είναι προϊόν φοροδιαφυγής. Ετσι, μετά την εξέλιξη αυτή θα ερευνηθεί αν ο σχεδιαστής έχει διαπράξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.

Εν τω μεταξύ, η δίκη του Λάκη Γαβαλά από το αυτόφωρο δικαστήριο για τα χρέη του προς το Δημόσιο άνω των 7 εκατ. ευρώ αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Η δίωξη που του έχει ασκηθεί είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο ίδιος, ωστόσο, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για το αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ ύψους 145.000 ευρώ σε βαθμό κακουργήματος. Στη φυλακή όμως οδηγήθηκε πριν από λίγες μέρες και η αδελφή του Λάκη Γαβαλά, Παναγιώτα, η οποία θα κρατηθεί στις τελικά στον Κορυδαλλό. Σε βάρος της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και για μη καταβολή ΦΠΑ ποσού 146.000 ευρώ, σε βαθμό κακουργήματος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook