Η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο SUV μοντέλο της, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα σε λίγες ημέρες, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο της SUV κατηγορίας, το οποίο αναμένεται να δώσει περισσή έμφαση στον τομέα της οικολογίας. Και αυτό, γιατί στη γκάμα του νέου Outlander αναμένεται σύντομα να συμπεριληφθεί σύντομα μια plug-in υβριδική έκδοση, η οποία θα είναι τετρακίνητη και θα κινείται από έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους αναμένεται να «τροφοδοτούν» με ισχύ τόσο τον εμπρός όσο και τον πίσω άξονα. Η Ιάπωνες ανακοινώνουν πως το υβριδικό Outlander θα εκπέμπει λιγότερα από 50 γρ. διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χιλιόμετρο εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή μια αυτονομία κίνησης της τάξης των 800 χλμ. Σύμφωνα πάντα με τις έως τώρα πληροφορίες, η εν λόγω έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2013, έναν περίπου χρόνο μετά το λανσάρισμα των «συμβατικών» παραλλαγών του, οι οποίες αναμένονται στη γηραιά Ήπειρο περί τα τέλη του καλοκαιριού.

Σχεδιαστικά, παρά το γεγονός ότι η Mitsubishi δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες από μία φωτογραφίες, φανερές είναι οι επιρροές από το πρωτότυπο PX-MiEV II που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Τόκιο. Σε σχέση με το τελευταίο, οι πλέον ουσιαστικές διαφορές εντοπίζονται στους πιο «προσγειωμένους» σε αισθητική εξωτερικούς καθρέπτες, στα στρογγυλά φώτα ομίχλης και –γενικότερα- στο λιγότερο έντονο εμπρός μέρος, με τροποποιημένη τη μορφή της μάσκας και του αντίστοιχου προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό, οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας υπόσχονται μια όχι και τόσο διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν εικόνα, με τα υλικά του ανασχεδιασμένου ταμπλό να διαθέτουν πλέον μαλακά σε αφή υλικά. Φυσικά, και το νέο Outlander θα διατίθεται στις επιμέρους αγορές και σε 7θέσια διάταξη, με πλήρες επίπεδο εξοπλισμού, επίπεδο χώρο φόρτωσης.
\"http://www.4troxoi.gr/files/Image/0000888_WORLD_NEWS/MitsubishiOutlander.jpg\"

Στον τομέα των μηχανικών μερών, η εταιρεία αποδεικνύεται αρκούντως… περιγραφική σημειώνοντας απλώς πως το νέο Outlander θα διατίθεται στην Ευρώπη με τον γνωστό 2λιτρο MIVEC κινητήρα βενζίνης και τον αντίστοιχο πετρελαιοκινητήρα των 2,2 λίτρων σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες ασφαλώς εκδόσεις. Στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι οι εκπομπές ρύπων και συγκεκριμένα CO2 να μην υπερβαίνουν και στις δύο περιπτώσεις τα 130 gr/χλμ. με την αρωγή του συστήματος Start&Stop. Σε ότι, τέλος, αφορά στον τομέα της ασφάλειας, το νέο Outlander, ανάλογα με την έκδοση, θα είναι εφοδιασμένο μεταξύ άλλων με τα συστήματα Forward Collision Mitigation system, Lane Departure Warning system και Active Cruise Control.

Περισσότερες όμως πληροφορίες, σε λίγες μέρες, όταν και επίσημα το νέο Mitsubishi Outlander δει το φως της δημοσιότητες στην πάντοτε γεμάτη με εκπλήξεις Έκθεση της Γενεύης.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook