Αναμφίβολα η Ελλάδα ζεί ιστορικές στιγμές. Αναμφίβολα οι σημερινές καταστάσεις φαίνεται να έχουν ομοιότητες με άλλες ανάλογες που συνέβησαν πριν από 100 χρόνια και καταγράφηκαν στην ιστορία.

Τότε , οι «Μεγάλες Δυνάμεις» έθεταν υπο κηδεμονία την Ελλάδα με την δύναμη κυρίως των όπλων, αλλά και των χρημάτων.

Τότε τις «Μεγάλες Δυνάμεις», εκπροσωπούσαν οι ναύαρχοι των στόλων και οι πρέσβεις.

Τότε,ευτυχώς για την Ελλάδα, υπήρξε η ηγετική προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος ,πότε με τα όπλα, πότε με τα λόγια και πότε με την πένα του,κατάφερε να βγάλει την χώρα από την κηδεμονία και να την κάνει χώρα-ηγέτιδα στην Βαλκανική.

Σήμερα, οι \”Μεγάλοι Δανειστές», θέτουν υπο κηδεμονία την Ελλάδα με την δύναμη του Ευρώ.

Σήμερα, οι «Μεγάλοι Δανειστές» εκπροσωπούνται από τους τροικανούς και τους επιτηρητές που αποκαλούνται ως «τεχνική βοήθεια».

Σήμερα,δυστυχώς για την Ελλάδα, πρωθυπουργός είναι ένας πρώην υπάλληλος των «Μεγάλων Δανειστών» και τις διαπραγματεύσεις κάνει ένας συνονόματος του Εθνάρχη,ο οποίος το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι το πώς θα διατηρηθεί η κηδεμονία.

Θα παρέμβουν ακόμη και στις εκλογές;

Προχθές , για άλλη μια φορά, οι «Μεγάλοι Δανειστές» εκβιάζοντας ,απειλώντας και πιέζοντας πέτυχαν τον στόχο τους. Να συμφωνήσει η κυβέρνηση σε νέα μέτρα εξαθλίωσης και φτώχειας, τα οποία έχουν αποδειχθεί όχι απλά αναποτελεσματικά αλλά καταστροφικά.

Χθες, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup το «κλίμα» έδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαρρέοντας την θέση πως τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να δεσμευτούν για την εφαρμογή των μέτρων και μετά τις εκλογές !!!

Ακολούθησε η απόφαση του Eurogroup, που είναι στο ίδιο πλαίσιο.

Με τη φράση « το μέλλον της Ελλάδας είναι στα χέρια των πολιτικών της», ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν ξεκαθάρισε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν θα εγκρίνουν το νέο πακέτο στήριξης της χώρας μας αν προηγουμένως δεν διασφαλισθεί η αποτελεσματική, «αληθινή» όπως την χαρακτήρισαν, τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας, τήρηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που οφείλει η χώρα μας να προωθήσει άμεσα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, o κύριος Ρεν και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκαθάρισαν πως η Ευρωζώνη επιφυλάσσεται να δώσει το πράσινο φως για τη νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, εάν προηγουμένως δεν εγκριθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο το νέο πακέτο λιτότητας το οποίο έγινε δεκτό επί της αρχής και στο «και πέντε» από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δηλαδή και με απλά λόγια, τώρα οι «Μεγάλοι Δανειστές» εκβιάζουν τους βουλευτές για να ψηφίσουν αυτά που θέλουν.

«Αύριο» που θα έρθει η ώρα των εκλογών τι θα κάνουν; Πως θα εξασφαλίσουν ότι το κόμμα ή τα κόμματα που θα σχηματίσουν κυβέρνηση θα κάνουν αυτά που θέλουν;

Όταν την κηδεμονία την βαφτίζουν «τεχνική βοήθεια»

Ενίσχυση της τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα με άμεση επιτροπεία σε κομβικούς τομείς της διοίκησης και της οικονομίας θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο προσεχές διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν ανακοίνωσαν μετά την λήξη του Eurogroup πως μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθεί μεγαλύτερη τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα μέσα από την τοποθέτηση στελεχών της Κομισιόν που θα αναλάβουν τους τομείς της φοροδιαφυγή, της φορολογικής διοίκησης και των αποκρατικοποιήσεων.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ομάδας Δράσης κ. Χορστ Ράιχενμπαχ που ήδη έχει εποπτικό ρόλο στην Ελλάδα και μόνιμη αποστολή 30 περίπου ατόμων.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook