Η Google πρόκειται να δαπανήσει 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποκτήσει τη Motorola και απ\’ ό,τι φαίνεται θέλει να κάνει απόσβεση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Για το λόγο αυτό υπέβαλε αίτημα προς το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Mηχανικών (Institute of Electrical and Electronic Engineers) των ΗΠΑ με το οποίο ζητά το 2.25% από κάθε συσκευή κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ευρεσιτεχνίες της Motorola. Ανάμεσα τους φυσικά και το iPhone.

Η στιγμή που επέλεξε να υποβάλλει το αίτημα δεν είναι τυχαία. Πριν μόλις δύο εβδομάδες η Motorola είχε καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο της Florida με το οποίο ζητούσε από την Apple αποζημίωση για τη χρήση διάφορων ευρεσιτεχνιών της.

Αν και η συνεχής κατάθεση αγωγών για θέματα ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικής ιδιοκτησίας είναι σύνηθες φαινόμενο ανάμεσα στις εταιρείες τεχνολογίας, η κίνηση της Google προκάλεσε έκπληξη. Και αυτό λίγος καιρός έχει περάσει από τότε που η εταιρεία κατηγορούσε την Oracle και την Microsoft ότι χρησιμοποιούν με κακόβουλο τρόπο την έννοια των ευρεσιτεχνιών προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση του Android.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook