Σφοδρή κριτική στους πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση, για τη στάση τους και τους χειρισμούς τους κατά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, άσκησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης (που κατέθεσε μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές - μέλη του κόμματός της για την πάταξη του λαθρεμπορίου), η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «απίστευτα κακό θέατρο σκιών που παίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί τα τελευταία 24ωρα», διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να συμφωνούν σε ένα από τα πιο δύσκολα πακέτα και να διαφωνούν στα 350 εκ. ευρώ «που δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να περικόψει δίνοντας τροφή στους εχθρούς μας».

«Ελεος πια με τα καραγκιοζιλίκια, αυτές οι πολιτικές ηγεσίες δεν αξίζουν στο λαό», είπε και συνέχισε: «είδαμε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην έχει βρει το πακέτο, τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει διάγγελμα, τον Γιώργο Καρατζαφέρη να απαγγέλει Καβάφη και να καταθέτει 1000 ευρώ στην τράπεζα και "να κάνει σκόνη" τη Μέρκελ και τον Γιώργο Παπανδρέου να γίνεται εσχάτως αντιμνημονιακός, έφυγε κρυμμένος, κρύφτηκε και λέει πίσω από αυτή την κυβέρνηση να κρυφτώ».

«Εκεί καταντήσαμε και λυπούμαι πολύ» συνέχισε η κ. Μπακογιάννη και ζήτησε να γίνει δεκτή πρότασή της να περικοπούν οι πολιτικές δαπάνες, οι δαπάνες της Βουλής κ.α.

«Είναι άδικο να κατηγορείτε τον κ. Παπανδρέου ότι κρύβεται και να κατηγορείται από μια πολιτική οικογένεια που οδήγησε τη χώρα εδώ. Είναι ο μόνος που είχε το ανάστημα να αναλάβει τη χώρα και να την οδηγήσει στη μη πτώχευση» απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης.

Σχετικά με τα όσα είπε η κ. Μπακογιάννη για τα 350 εκ. ευρώ, ο κ. Ξυνίδης ανέφερε ότι και για μικρότερο ποσό η χώρα θα αδυνατεί να βρει λεφτά.