Έστρωσαν το τραπέζι, τοποθέτησαν τα σερβίτσια και κάθισαν αναπαυτικά στις καρέκλες περιμένοντας τους προσκεκλημένους για να πάρουν το πρωινό τους. Συνηθισμένα πράγματα! Με μια μικρή διαφορά: Οι οικοδεσπότες είναι τρεις «γενναίοι» δύτες και οι καλεσμένοι τους 15 καρχαρίες!

Πολλοί ή λίγοι δεν έχει καμία σημασία αφού μιλάμε για καρχαρίες! Στην ουσία αυτό που βλέπετε λαμβάνει χώρα στο «Sea Life Aquarium» στο Λονδίνο, όπου ένα τραπέζι τοποθετήθηκε στη βάση μιας μεγάλης γυάλινης δεξαμενής με καρχαρίες. Στη συνέχεια, οι δύτες πήραν τις θέσεις τους και ιδού! Ένα σκηνικό, βγαλμένο από τα «Σαγόνια του καρχαρία Νο3″ βρίσκεται μπροστά σας!

Παίρνοντας πρωινό παρέα με... καρχαρίες!

Όχι για να σας τρομάξει, όμως. Η «ακροβατική» αυτή επίδειξη σηματοδοτεί την έναρξη μιας προσπάθειας του ενυδρείου να βάλει τέρμα στους μύθους που υπάρχουν γύρω από τους καρχαρίες, ότι δηλαδή είναι «αιμοδιψή θαλάσσια τέρατα» και τίποτα άλλο.

Παίρνοντας πρωινό παρέα με... καρχαρίες!

Ο επιμελητής του ενυδρείου κ. Jamie Oliver λέει σχετικά: «Θέλουμε να αμφισβητήσουμε με κάθε τρόπο την τρομερή -και άδικη- φήμη που έχουν οι καρχαρίες ως αιμοδιψείς δολοφόνοι. Τι καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό από το να πάρουμε το πρωινό μας μαζί τους;»!

Παίρνοντας πρωινό παρέα με... καρχαρίες!

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την «παράσταση» πίσω από το γυαλί, απολαμβάνοντας μια μοναδκή εικόνα. Όσο για τους τολμηρούς δύτες; Δείχνουν να το απολαμβάνουν και με το παραπάνω. Άλλωστε «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»!

Παίρνοντας πρωινό παρέα με... καρχαρίες!

(perierga)