Οι συνολικές επενδύσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας, τα τελευταία 20 χρόνια, ανέρχονται στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η αξία των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, μεταξύ των δύο χωρών, ανήλθε στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, δήλωσε σήμερα ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Ιγιάτσεσλαβ Σούμσκι.

Στην ομιλία του στο Κυπρο-Ρωσικό επιχειρηματικό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεμεσό, ο Ρώσος Πρεσβευτής είπε ότι οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αναπτύσσονται πολύ σταθερά, λόγω της πολιτικής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ τους.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκεόργκι Πετρόφ στην ομιλία του είπε ότι το 2011 ήταν το έτος της οικονομικής ανάκαμψης για τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας έφτασε στο 4,5%.

«Αυτός ο χρόνος θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένος για τη Ρωσία, διότι ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε μια σειρά από θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν το έδαφος για βελτίωση των επενδύσεων και του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «έχουμε σχέδια για να καταστήσουμε τη Μόσχα ένα διεθνές οικονομικό κέντρο και η εμπειρία της Κύπρου στον τομέα αυτό είναι πολύτιμη».

Τέλος, υπέδειξε ότι πρέπει σύντομα να επικυρωθεί το Πρωτόκολλο για την αποφυγή της διπλής φορολογίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook