Τελευταία ενημέρωση 15:27

Στη Βουλή είναι στραμμένα τα βλέμματα την Κυριακή, καθώς ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια για το Μνημόνιο και το PSI η οποία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων τελούν υπό μεγάλη πίεση, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ αρκετοί βουλευτές επιμένουν ότι ακόμη κι έτσι θα καταψηφίσουν, αντιπαραβάλλοντας θέμα συνείδησης.

Επιπλέον, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής εντοπίζει αντισυνταγματικές ρυθμίσεις στο Μνημόνιο, σύμφωνα με την έκθεση που υπέβαλε υπόψιν της Ολομέλειας το πρωί της Κυριακής.

Επιπλέον παράγοντες πίεσης αποτελούν από τη μία πλευρά τα μηνύματα από το εξωτερικό που στέλνουν εταίροι και δανειστές κι από την άλλη το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση, το οποίο θα βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το κοινοβούλιο την ώρα της συζήτησης.

Σκληρές κόντρες με Βενιζέλο

Με την έναρξη σχεδόν της συζήτησης στη Βουλή, άρχισαν να εξελίσσονται σκηνές ροκ στο Κοινοβούλιο, με τους βουλευτές της Αριστεράς και τους Ανεξάρτητους να διαμαρτύρονται για την συζήτηση με την μορφή του κατεπείγοντος,ενώ όταν πήρε τον λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος άρχισε να εξαπολύει μύδρους κατα όσων είναι αντίθετοι με το Μνημόνιο και σε έντονο και εριστικό ύφος επανέλαβε τα επιχειρήματά του για το τι σημαίνει χρεοκοπία για την χώρα.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Αριστεράς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν,ενώ η Αλέκα Παπαρήγα επεσήμανε πως δεν χρειαζόταν ο κ.Βενιζέλος να επαναλάβει τα γνωστά περι ολέθριων συνεπειών και τις απειλές πως θα φτάσουμε και σε εμφύλιο.

Επίσης παίρνοντας τον λόγο ο Γ.Καρατζαφέρης έφτασε στο σημείο να ζητήσει άμεσα εκλογές, ενώ υπονοώντας τον κ.Βενιζέλο έκανε λόγο και για \”μαριονέτες της κας Μέρκελ\”.

Η συζήτηση συνεχίζεται με τους εισηγητές και τους κοινοβουλευτικούς  εκπρόσωπους. Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός θα παρέμβουν όταν αυτοί το θελήσουν.

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση της Βουλής

ΕΔΩ

ή

ΕΔΩ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook