Κατά μέτωπο επίθεση κατά του Φανούρη Οικονομάκη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, μετά τα όσα διαδραματιστήκαν μεταξύ τους στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων ψηφίστηκε κι ο προϋπολογισμός του 2012.

Ο Δήμαρχος κατηγόρησε τον επικεφαλής της παράταξης «Γόρτυνα Ανοικτή Πόλη» για στείρα αντιπολίτευση και μηδενισμό, ενώ έκανε λόγο και για συστηματική παραπληροφόρηση των δημοτών από τον κ. Οικονομάκη, προκειμένου ο τελευταίος να ικανοποιήσει μελλοντικές πολιτικές επιδιώξεις.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής Σχοιναράκη, έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Οικονομάκης, έκανε αυτό που ξέρει να κάνει με μαεστρία. Στείρα αντιπολίτευση και συστηματική και στοχευμένη παραπληροφόρηση. Όπως του ανέφερα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ανέντιμο να παραπληροφορεί τους δημότες επιδιώκοντας μακροπρόθεσμα πολιτικά οφέλη.

Είναι υποχρέωση όλων εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά να λέμε με παρρησία και θάρρος την αλήθεια στους δημότες, ώστε όντες σωστά ενημερωμένοι να μπορούν να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις. Μικροπολιτικές και κραυγές χωρίς βάση και υπόβαθρο δεν χωρούν στο Δήμο Γόρτυνας.

Ο κ. Οικονομάκης εγκαλεί τη δημοτική αρχή για το γεγονός πως έχει σταματήσει η υλοποίηση κάποιων έργων, τη στιγμή που άπαντες γνωρίζουν πως το φαινόμενο αυτό είναι γενικό και αποτελεί προϊόν της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα και η οποία έχει ως συνέπεια οι εργολάβοι να μένουν απλήρωτοι από το κράτος και να εγκαταλείπουν ημιτελείς τις εργολαβίες.

Επίσης μας κατηγορεί, υποστηρίζοντας πως δεν έχουμε απορροφήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ, αγνοώντας τεχνηέντως πως από τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται ήδη, δυο πολύ σημαντικά έργα για το Δήμο μας, το Σχολείο Ασημίου κι ο δρόμος Μεγάλη Βρύση-Βαλής.

Την ίδια ώρα αποφεύγει να μας αναφέρει έστω μια μελέτη του πρώην Δήμου Ρούβα, στον οποίο διετέλεσε ο ίδιος Δήμαρχος επί σειρά ετών, που να χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ από το 2007 που άνοιξε το πρόγραμμα έως το 2010. Εκτός λοιπόν από τις μελέτες των βιολογικών καθαρισμών Πανασού και Νυβρίτου, που είχαν πληθώρα ελλείψεων με αποτέλεσμα να απορριφθούν δυο φορές και να έχουμε κάνει αγώνα δρόμου για να τις εντάξουμε, καμία άλλη μελέτη δεν μας παρέδωσε που να είναι σύμφωνη με τα μέτρα του ΕΣΠΑ.

Η παραπλάνηση του κ. Οικονομάκη προς τους πολίτες συνεχίζεται όμως και σχετικά με το χρέος του Δήμου, υποστηρίζοντας πως η Δημοτική Αρχή το έχει αυξήσει, κάτι που είναι παντελώς ψευδές και ανυπόστατο. Ένα μόλις χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας κι ενώ από τους ΚΑΠ λάβαμε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ λιγότερα χρήματα από τους όμορους Δήμους, καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος του Δήμου Γόρτυνας κατά 600 χιλιάδες ευρώ περίπου, χωρίς να υπολογίσουμε την 3η και 4η δόση της ΣΑΤΑ οι οποίες μέχρι και 31/12/2012 δεν είχαν καταβληθεί κι όταν γίνει αυτό η μείωση του χρέους θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια απέναντι στην παραπληροφόρηση του κ. Οικονομάκη, ο οποίος για μια ακόμη φορά καταψήφισε τον προϋπολογισμό, αρνούμενος να ψηφίσει μεταξύ άλλων την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου Γόρτυνας αλλά και τα συνεχιζόμενα έργα τόσο της Δημοτικής Ενότητας Ρούβα, όσο και των υπολοίπων Δημοτικών ενοτήτων.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook