«Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, τόσο με δημόσιες τοποθετήσεις του όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ότι προτίθεται να παραδώσει την έδρα του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ και συνεχίζει: «Αναμένεται ο λόγος του να γίνει πράξη».

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης, στην αποχαιρετιστήρια, ουσιαστικά, συνέντευξη Τύπου από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας, είχε πει σχετικά: «Αποφάσεις για την έδρα μου θα πάρω, εφόσον ψηφισθεί το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ. Μετά την ολοκλήρωση και ψήφιση του νομοσχεδίου, θα έρθω σε επαφή με τον κ. Καρατζαφέρη για να του δώσω την έδρα πίσω, εάν μου το ζητήσει».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ. Καρατζαφέρη που με πρότεινε στον Λουκά Παπαδήμο και τον πρωθυπουργό που με δέχτηκε. Γνωρίζετε ότι λάθη μπορεί να κάναμε, αλλά δεν αδιαφορήσαμε σχεδόν για τίποτα. Δυστυχώς, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αφήνουν στη μέση δύο σοβαρά ζητήματα. Αναφέρομαι στις μεταρρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την ακτοπλοΐα» ήταν τα λόγια του κ. Γεωργιάδη.

«Οι δεσμεύσεις μου δεν δεσμεύουν τον ΛΑΟΣ. Το θέμα της ακτοπλοΐας πρέπει να είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας για την κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Θέλω να πω ως τελευταία δήλωση ότι θα προσφέρει μεγάλο έργο ο πρωθυπουργός, εάν φτιάξει το αυτόνομο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μαζί με το Λιμενικό. Η Ελλάδα αλλάζει. Θα δώσει την ευκαιρία να πείσουμε τους Έλληνες εφοπλιστές να γυρίσουν στην ελληνική σημαία όσο το δυνατόν περισσότερα πλοία και να συμβάλουν στη στήριξη της οικονομίας σε αυτέ στις δύσκολες εποχές».

Τόνισε επίσης: «Ο Γ. Καρατζαφέρης δεν είχε άλλη επιλογή από το να με διαγράψει χθες και γω για να μείνω πιστός στις ιδέες δεν είχα άλλη επιλογή από το να ψηφίσω ναι. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι, απ\’ όπου αλλού βρεθώ, θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να πείσω τους πολίτες ότι έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να φτιάξουμε το κράτος μας. Και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη».

«Ο κ. πρωθυπουργός έθεσε ως προϋπόθεση παραμονής στην κυβέρνηση την ψήφιση του Μνημονίου. Όμως δεν θα ζητήσω την παραμονή μου. Δεν με ενδιαφέρει ούτε η καρέκλα του υπουργού ούτε του βουλευτή,. Δεν με ενδιαφέρει η συνέχιση της κυβερνητικής μου θητείας» σημείωσε.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook