Σε επίσχεση εργασίας προχώρησε με απόφασή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα από σήμερα Δευτέρα το νοσοκομείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας μετά την μη πληρωμή των δεδουλευμένων από το Υπουργείο Υγείας, ενώ αύριο Τρίτη κατόπιν της γενικής συνέλευσης του συλλόγου θα αποφασιστεί το θέμα της συνέχισης ή όχι της επίσχεσης εργασίας.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Μετά από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης και με δεδομένο ότι δεν υπήρχαν νεότερα σχετικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων, ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας τη Δευτέρα 13/2/12 με αποτέλεσμα να το Νοσοκομείο να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και να μη γίνονται προγραμματισμένες εξετάσεις και τακτικά χειρουργεία.

Το Σάββατο 11/2/12 ενημερωθήκαμε ότι την Πέμπτη 9/2/12 υπογράφηκε από το Υπουργείο Υγείας απόφαση κατανομής κονδυλίων για πρόσθετες αμοιβές και στο Νοσοκομείο μας αντιστοιχούν 36.800 ευρώ.

Θα διερευνήσουμε ως σύλλογος σε ποια φάση βρίσκεται αυτή η χρηματοδότηση και για αμοιβή ποιων μηνών αντιστοιχούν αυτά τα χρήματα και θα τα συζητήσουμε σε νέα Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 14/2/12 και ώρα 1.00 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου για να εξετέσουμε το θέμα της συνέχισης ή όχι της επίσχεσης εργασίας.

Στη συνέλευση της Τρίτης εκτός από το θέμα των οφειλόμενων και της επίσχεσης εργασίας, θα συζητήσουμε και τους τρόπους συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή τους ενιαίου φτωχολόγιου- μισθολόγιου και της κυβερνητικής πολιτικής που μας εξαθλιώνει συνεχώς.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.