Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας στη μάνα και τον πατέρα από την Πάτρα που το Δεκέμβριο του 2010 ξυλοκόπησαν το μόλις 23μηνών βρέφος τους μέχρι θανάτου, συγκλονίζοντας το Πανελλήνιο.

Η υπόθεση ζωντάνεψε χθες στην αίθουσα του ΜΟΔ Αμαλιάδας, με τους δύο γονείς να ρίχνουν ο ένας τις κατηγορίες στον άλλο, ωστόσο το Δικαστήριο, βάσει και του κατηγορητηρίου που είχε σχηματιστεί σε βάρος τους θεώρησε συνυπεύθυνους και τους δύο και τους επέβαλε την ισόβια κάθειρξη.

Ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία

Η 36χρονη αθίγγανη Κ.Μ. από το Αίγιο και ο 33χρονος σύντροφός της Α.Μ. από την Πάτρα, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία από πρόθεση και για ενδοοικογενειακή βία.

Η 36χρονη, που δήλωσε χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ο 33χρονος, αν και ανύπαντροι απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, πέντε και έξι ετών σήμερα τα δύο, και το 23 μηνών αγοράκι τους που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι που διέμενε στην περιοχή Λεύκα Πατρών, στις 2 Δεκεμβρίου 2010 ξυλοκόπησε το μόλις 23 μηνών αγοράκι του μέχρι θανάτου, με αποτέλεσμα να καταλήξει από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο πατέρας μετέφερε το παιδί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών στις 8:30 το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό, όταν πλέον ήταν πολύ αργά και οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του.