Η ακόρεστη λίμπιντο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον -και οι τριγμοί που αυτή προκάλεσε στην οκταετή του θητεία ως πλανητάρχη – είναι το θέμα ενός νέου τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί σε μια εβδομάδα. Στο ντοκιμαντέρ «Κλίντον» που θα κάνει πρεμιέρα ταυτόχρονα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία στις 20 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά πρώην συνεργάτες του μιλούν για την ερωτική του σχέση με τη Μόνικα Λιουίνσκι το 1998.

Ο 65χρονος, σήμερα, πολιτικός χαρακτηρίζεται από τους δικούς του ανθρώπους Καζανόβας, άντρας που εξέπεμπε την αρρενωπή γοητεία ενός ροκ σταρ. «Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της ανάρμοστης σχέσης του με την Λιουίνσκι, ο πρόεδρος μου έστειλε μήνυμα και του τηλεφώνησα», θυμάται ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του, ο Ντίκ Μόρις. Τον προέτρεψε να αποκαλύψει τη σχέση, λέγοντάς του ότι «το πρόβλημα που έχουν οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν είναι η αμαρτία αυτή καθαυτή, αλλά να προσπαθείς να κρύψεις κάτι».

Ωστόσο, ο τότε πλανητάρχης αψήφησε την πρόταση του συμβούλου του και συνέχισε να συγκαλύπτει τη σχέση του με την 23χρονη μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο. Όμως το 1998 που διέρρευσε η υπόθεση στον αμερικανικό Τύπο κι ο ίδιος βρέθηκε κατηγορούμενος, πολλοι από τους τότε στενούς συνεργάτες του δηλώνουν σήμερα στο ντοκιμαντέρ ότι «ένιωσαν προδομένοι» γιατί δεν είχαν ιδέα, γιατί τους είχε κρατήσει μακριά από αυτή την ιστορία.

«Είχα σκεφτεί τότε πως η όλη υπόθεση με την Μόνικα μου έμοιαζε στημένη από κάποιον πολιτικό εχθρό του προέδρου», λεει ο κοντινός του συνεργάτης, Ρομπερτ Ράιχ, προσθέτοντας πως «ήμουν πεπεισμένος πως του είχαν ρίξει μέσα στο Λευκό Οίκο μια γυναίκα που ήξεραν πως μπορεί να τον παγιδεύσει».

«Για μια περίοδο, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του \’70, τουλάχιστον 25 γυναίκες περνούσαν από το γραφείο του την ημέρα προσπαθώντας να τον συναντήσουν και τους έλεγα ότι ήταν στον δρόμο. Δεν ήταν ωραίο αυτό που συνέβαινε», αποκαλύπτει ο Πολ Φρέι, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Κλίντον το 1974 για τη θέση του γερουσιαστή στο Αρκάνσας.

«Οι γυναίκες πραγματικά ήταν σαν υπνωτισμένες απέναντί του και συγκεντρώνονταν γύρω του, όπως οι μέλισσες στο μέλι», λέει η Μάρλα Κράιντερ, στενή του συνεργάτης και, για ένα μικρό διάστημα, ερωμένη του Πλανητάρχη, προσθέτοντας πως «[ο Μπιλ] το χρειαζόταν αυτό, «τρεφόταν» από αυτήν τη λατρεία των γυναικών προς το πρόσωπό του».
Το 1987 η Μπέτσι Ράιτ, «δεξί χέρι» του Κλίντον, τον κλείδωσε στο γραφείο, μια μέρα πριν θέσει την υποψηφιότητα του για κυβερνήτης του Αρκάνσας και σχεδόν τον ανέκρινε για όλες τις παράνομες ερωτικές του σχέσεις που μπορούσαν να του στοιχίσουν την προεδρία. Η κυρία Ράιτ, κρατώντας μια λίστα με γυναικεία ονόματα, τον ρώτησε ευθέως ποια ήταν η καθεμία, πόσες φορές είχε κάνει σεξ μαζί της και πόσο πιθανό ήταν να τον «ξεμπροστιάσει». «Δεν πιστεύω ότι μπορείς να είσαι υποψήφιος», του ειπε, «δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις κάτι τέτοιο».
Στο τέλος ο Μπιλ Κλίντον αθωώθηκε, παραμένοντας τόσο αγαπητός ώστε όταν αποσύρθηκε από πρόεδρος, η δημοφιλία του βρισκόταν στο 65%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ Αμερικανός πρόεδρος κατά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook