Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους \”16\” του Europa League έκανε ο Ολυμπιακός στην παγωμένη Μόσχα, επικρατώντας με 1-0 της Ρούμπιν Καζάν, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.
Με \”χρυσό\” σκόρερ τον Νταβίντ Φουστέρ και ήρωα στο φινάλε τον Ρόι Κάρολ, που έκατσε κάτω από τα δοκάρια λόγω της αποβολής του Μέγιερι και απέκρουσε πέναλτι του Νάτχο, οι \”ερυθρόλευκοι\” πήραν τη σπουδαία νίκη σε έναν ασυνήθιστο, για αυτούς, αγωνιστικό χώρο.
Στο 70\’ μπήκε το μοναδικό γκολ, κι αφού είχε προηγηθεί το δοκάρι του Τοροσίδη ένα λεπτό πριν.
Ο Μιραλάς εκτέλεσε το κόρνερ και από τη σύγχυση στην περιοχή της Ρούμπιν, ο Φουστέρ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
Οι Ρώσοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να \”απαντήσουν\” άμεσα όταν ο Καραντενίζ κέρδισε πέναλτι στο 72\’ από τον Μέγιερι, με τον Ούγγρο κίπερ να αποβάλλεται.
Θέση κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού πήρε για πρώτη φορά ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Ρόι Κάρολ, που με μία σπουδαία απόκρουση στην εκτέλεση του Νάτχο \”κράτησε\” το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το μόνο \”μελανό\” σημείο στην επικράτηση του συγκροτήματος του Ερνέστο Βαλβέρδε αποτέλεσε ο τραυματισμός του Όλοφ Μέλμπεργκ σε σύγκρουση με τον Μέγιερι, με τον Σουηδό αμυντικό να παθαίνει προσωρινά διάσειση και να μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπερντίγιεφ): Αρλάουσκις, Κούζμιν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Ριαζάντσεφ (83\’ Κασάεφ), Νάτσο, Καραντενίζ, Ντιαντιούν (46\’ Ανσάλντι), Βαλντές (82\’ Μάρτινς). 

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (33\’ λ.τρ. Παπάζογλου), Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Φουστέρ (74\’ Κάρολ), Μιραλάς, Τζεμπούρ (81\’ Μοδέστο).

Η απόκρουση του Κάρολ

Στιγμιότυπα από το παιχνίδι

 Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook