Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 30χρονου κουμπάρου του, τον Αύγουστο του 2004, στην Αριδαία Πέλλας.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος, που υπηρετούσε την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, είχε δημιουργήσει σενάριο περί δήθεν απαγωγής του 30χρονου επιχειρηματία από σπείρα Ρώσων κακοποιών, πείθοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να του παραδίδει τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά που προορίζονταν για την «προστασία» του.

Όπως έγινε γνωστό, σε διάστημα ενός χρόνου ο αποταχθείς -πλέον- αστυνομικός κατάφερε να αποσπάσει από το θύμα του περισσότερα από 80 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, για να γίνεται πειστικός επικαλείτο εσωτερική πληροφόρηση από την Υπηρεσία του ως προς τα δήθεν σχέδια των υποτιθέμενων κακοποιών.

Το φονικό διεπράχθη όταν σε ραντεβού των δύο ανδρών, ο 47χρονος θέλησε να επιστρέψει στον κουμπάρο του μέρος ποσού από δανεικά που του είχε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα. Αυτό εξόργισε τον 30χρονο ο οποίος τράβηξε πιστόλι που του είχε δώσει ο αστυνομικός για την αυτοπροστασία του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο 47χρονος, γνώστης πολεμικών τεχνών, κατόρθωσε να αποσπάσει το πιστόλι από τον 30χρονο και να τον πυροβολήσει στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Δεν έπεισε, όμως, το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, επιβάλλοντάς του την ίδια ποινή με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.


protothema.gr