Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι «απέσυρε» την υποψηφιότητα της Ρώμης για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2020, λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, όπως πρώτο μετέδωσε το κανάλι Tg5, ενώ λίγο αργότερα το επιβεβαίωσε και ο ίδιος με δηλώσεις του στον Τύπο.

Η ιταλική πρωτεύουσα λοιπόν δεν πρόκειται να καταθέσει επίσημη αίτηση για την διοργάνωση των Αγώνων, αφού σύμφωνα με τον κ. Μόντι «Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η Ιταλία δεν βρίσκεται στην οικονομική κατάσταση που να μπορεί να δεσμευτεί για οικονομικές εγγυήσεις αναφορικά με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων».

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ η απόφαση εκτός από την οικονομική κρίση, επηρεάστηκε και από την αρνητική εξέλιξη της σχέσης κόστους-εσόδων στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Το συνολικό προβλεπόμενο κόστος, σύμφωνα με την επιτροπή διεκδίκησης «Ρώμη 2020», ήταν της τάξης των 4,7 δισ. ευρώ.

Ο Μάριο Μόντι ανακοίνωσε την απόφαση στην επιτροπή αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης.

Ντόχα, Μαδρίτη, Κωνσταντινούπολη και Τόκιο αποτελούν τις άλλες τέσσερις υποψηφιότητες, ενώ η Ρώμη που είχε διοργανώσει του Ολυμπιακούς Αγώνες το 1960, σκόπευε να χρησιμοποιήσει αρκετές από τις εγκαταστάσεις εκείνης της εποχής, εάν τελικά κέρδιζε τους Αγώνες του 2020.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook