Σε είκοσι περίπου σχολεία της Κρήτης θα παρέχεται ένα δωρεάν μικρογεύμα  σε κάθε μαθητή στο πλαίσιο του προγράμματος σίτισης του υπουργείου παιδείας.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Απόστολος Κλινάκης από το υπουργείο παιδείας ζητήθηκε μια καταγραφή των σχολείων σε επίπεδο Κρήτης όπου υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού σε μαθητές η οποία ολοκληρώθηκε χθες και σήμερα εστάλησαν τα συγκεκριμένα στοιχεία περίπου 20 σχολικών μονάδων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του υπουργείου προβλέπεται και η συνεργασία με τοπικούς φορείς ανά νομό, ενώ τέτοια πρόθεση έχουν εκδηλώσει τόσο ο δήμος Χανίων όσο και ο δήμος Ηρακλείου.

 Τις λεπτομέρειες του όλου προγράμματος σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κλινάκης διαχειρίζεται το υπουργείο παιδείας, ενώ αναφορικά με το ποια είναι τα σχολεία που θα συμπεριληφθούν σε αυτό ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης σημείωσε πως το όλο εγχείρημα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από κάποια διακριτικότητα.

Αναφορικά με τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα σίτισης τα συγκεκριμένα σχολεία ο κ. Κλινάκης σημείωσε πως πρόκειται για σχολεία στα οποία υπάρχει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών μαθητών, και βρίσκονται κυρίως σε περιοχές εντός των πόλεων που χαρακτηρίζονται από χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Σημειώνεται πως από κάθε νομό της Κρήτης έχουν επιλεγεί 5-6 σχολεία, τα οποία προφανώς πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, χωρίς πάντως να είναι σίγουρο πως στο σύνολο τους θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Να επισημανθεί πως το μικρογεύμα που θα διατίθεται στους μαθητές των σχολείων που θα συμπεριληφθούν στο εν λόγο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα τοστ, ένα φυσικό χυμό και φρούτα.

Σχετικά με την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στόχος είναι αυτό να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα χωρίς πάντως να προσδιορίζεται κάποια συγκεκριμένη περίοδος για την έναρξη του.

Flashnews.gr/Αν.Γερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook