Μετά από περίπου 3 ώρες το πρώτο… εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Χανίων βρήκε κάτοχο, με την Ιωνία 2000 να κερδίζει 4-3 στα πέναλτι τον Φωστήρα, που έκανε συγκλονιστική προσπάθεια και βρέθηκε μία… ανάσα από τη μεγάλη έκπληξη.
Η αναμέτρηση από πλευράς θεάματος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 0-0, που παρέμεινε και στην ημίωρη παράταση.
Στη \”ρώσικη ρουλέτα\” η Ιωνία ήταν πιο εύστοχη, με τον τερματοφύλακα της, Γιάννη Γρηγοράκη, να αναδεικνύεται ήρωας στη διαδικασία αυτή, αφού απέκρουσε την τελευταία εκτέλεση του… συναδέλφου του, Στέλιου Μουτζούρη, στέλνοντας τα \”κανάρια\” σε τελικό Κυπέλλου έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια.
Το πρώτο ημίχρονο είχε σαν μεγαλύτερη φάση το σουτ του Πάτα που έδιωξε στη γραμμή ο Παν. Παλαθούρας (19\’), ενώ στην επανάληψη ο σύλλογος των Αγίων Σαράντα έφτασε πολύ κοντά στο 0-1 με το σουτ του Ντούφα που απέκρουσε ο Γρηγοράκης με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού (64\’).

Στο 85\’ αποβλήθηκε ο Δασκαλάκης για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ντούφα, αλλά ο \”ΦΑΣ\” δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το αριθμητικό του πλεονέκτημα στην παράταση, όπου δεν υπήρξαν αρκετές αξιόλογες φάσεις. Στο 120\’ είδε τη 2η κίτρινη ο Γ. Κουράτορας για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον Παντελακάκη να είναι ο μόνος που αστόχησε για την Ιωνία, ενώ Μαυρεδάκης και Μουτζούρης δεν βρήκαν στόχο για τους φιλοξενούμενους.

Το φιλμ του αγώνα
6\’ Σουτ του Ν. Παλαθούρα μπλοκάρει εύκολα ο Γρηγοράκης.
8\’ Σουτ του Παντελακάκη στην αγκαλιά του Μουτζούρη.
15\’ Σέντρα του Παντελακάκη, σουτ του Γιανολάρη ξανά ο Μουτζούρης θα μπλοκάρει.
19\’ Από σέντρα του προωθημένου Δασκαλάκη η μπάλα θα φτάσει στον Πάτα, που σουτάρει με τον Π. Παλαθούρα να σώζει την εστία του Φωστήρα πάνω στη γραμμή.
32\’ Εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Ν. Παλαθούρα, ο Γρηγοράκης δεν μπορεί να μπλοκάρει αλλά από το γύρισμα του Π. Παλαθούρα ο Καραταράκης θα απομακρύνει σωτήρια.
34\’ Φάουλ του Μπαντουράκη λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
38\’ Από μπαλιά του Μεζαρτζόπουλου ο Γιανολάρης θα στρώσει στον Παντελακάκη που σουτάρει άουτ.
55\’ Φάουλ του Ν. Παλαθούρα κοντράρει σε αντίπαλο και για λίγο καταλήγει κόρνερ.
58\’ Μπαλιά του Σταμούλη στον Καρατζά, που αποφεύγει τον Καστρινάκη αλλά στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
64\’ Ο Μήτρου \”κλέβει\” την μπάλα από τον Ορ. Μπάτζιο, ο Σταμούλης σεντράρει για τον Ντούφα, που ξεπερνάει τον Δασκαλάκη αλλά το σουτ που επιχειρεί αποκρούεται από τον Γρηγοράκη και το οριζόντιο δοκάρι, με τον Καστρινάκη να σώζει στη συνέχεια πάνω στη γραμμή.
90\’+3\’ Σουτ του Μεζαρτζόπουλου άουτ.

Παράταση
95\’ Ατομική ενέργεια του Ντούφα και σουτ που κοντράρει σε αντίπαλο και περνάει κόρνερ.
99\’ Σέντα του Γιανολάρη σουτ του Παντελακάκη άουτ.
102\’ Επικίνδυνη σέντρα του Ν. Παλαθούρα, ο Μπαντουράκης δεν μπορεί να απομακρύνει, αλλά ο Γρηγοράκης θα μπλοκάρει σταθερά.
110\’ Σουτ του Παντελακάκη μπλοκάρει ο Μουτζούρης.
111\’ Σέντρα του Ορ. Μπάτζιο κεφαλιά του Γιανολάρη άουτ.

Πέναλτι 
Καστρινάκης 1-0 
Μαυρεδάκης άουτ 
Μπαντουράκης 2-0
Π. Παλαθούρας 2-1
Μεζαρτζόπουλος 3-1
Ν. Παλαθούρας 3-2
Ορ. Μπάτζιο 4-2
Καρατζάς 4-3
Παντελακάκης άουτ
Μουτζούρης απέκρουσε ο Γρηγοράκης

Διαιτητής: Χρυσός (Γιουματζίδης-Γιαννουλάκης Χρ.)

Ιωνία 2000 (Γιώργος Ανδρεαδάκης): Γρηγοράκης, Στ. Λιοδάκης (46\’ Καστρινάκης), Μπαντουράκης, Δασκαλάκης, Πατεράκης (65\’ Σπ. Μπάτζιο), Καραταράκης, Ορ. Μπάτζιο, Παντελακάκης, Μεζαρτζόπουλος, Πάτα (80\’ Νικάκης), Γιανολάρης.

Φωστήρας Αγ. Σαράντα (Παναγιώτης Παλαθούρας): Μουτζούρης, Γ. Κουράτορας, Π. Παλαθούρας, Μαυρεδάκης, Μήτρου, Τζιάνης, Κατσιμπουρνάς, Καρατζάς, Σταμούλης (99\’ Μαθιουδάκης), Ν. Παλαθούρας, Ντούφας.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook